START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Prioriteitsaandelen

Prioriteitsaandelen, het klinkt wel erg belangrijk. En dat is het eigenlijk ook!

Maar wat heb je er nou precies aan? Mr. Chadd legt het voor je uit!

prioriteitsaandelen

Zeggenschap

Prioriteitsaandelen worden ook wel ‘gouden aandelen’ genoemd. Deze naam hebben ze gekregen omdat een prioriteitsaandeel eigenlijk een gewoon aandeel is, maar de bezitter van dit aandeel krijgt wel veel zeggenschap toebedeeld. Deze zeggenschap kan op verschillende manieren tot uiting komen. Voorbeelden zijn het doen van een bindende voordracht voor een bestuurder of lid van de Raad van Commissarissen en het hebben van een vetorecht bij sommige beslissingen.

Bescherming tegen een vijandige overname

De extra zeggenschap dat een prioriteitsaandeel met zich meebrengt werkt ook als zogenaamd beschermingsmechanisme tegen een vijandige overname.

Iemand die een bedrijf wil overnemen moet namelijk ook de prioriteitsaandelen in zijn of haar bezit hebben voordat er kan worden beslist over de zaken waar de prioriteitsaandelen een extra recht hebben. Een potentiële overnemer zal zich daarom wel twee keer bedenken voordat hij een bod uitbrengt.

Zo werkt de app

Verschil met preferente aandelen

Preferente aandelen en prioriteitsaandelen worden nog wel eens door elkaar gehaald. Het voordeel bij preferente aandelen is dat je voorrang hebt op de uitkering ten opzichte van normale aandelen. Aan prioriteitsaandelen zitten, zoals gezegd, extra rechten gekoppeld, zoals extra zeggenschap.

Oefenvraag :

Tim koopt een prioriteitsaandeel van een bedrijf. In hoeverre kan hij nu meebeslissen over de gang van zaken in het bedrijf?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De aandelenbeurs

De emissiekoers van aandelen: wat is het en hoe bereken ik het?

Dividend berekenen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!