fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Met het omspanningsvermogen van een manager bekijken we aan hoeveel mensen tegelijk deze manager leiding kan geven.

Maar wat zegt zo’n getal nu eigenlijk, kunnen we managers hierop afrekenen en hoe wordt het gebruikt? Mr. Chadd laat het je allemaal zien!

omspanningsvermogen
Definitie
Als we een goede definitie van het omspanningsvermogen moeten geven dan zou dat zijn: het aantal ondergeschikten aan wie een manager in totaal effectief kan leidinggeven. Let er dus op dat het woordje effectief hier erg belangrijk is. Je kan iemand wel de baas maken over een groep van 50 mensen, maar dat betekent niet dat deze persoon hen op een effectieve manier kan managen.

Wat heeft invloed hierop?
Het omspanningsvermogen van een manager hangt voornamelijk af van een paar verschillende dingen:

  • Taken
    De taken van de manager wegen natuurlijk mee. In hoeverre moet een manager betrokken zijn bij de uitvoering hiervan of is het genoeg om een paar keer per week de vorderingen samen te bespreken? Wanneer de taken simpeler van aard zijn is het omspanningsvermogen over het algemeen hoger.
  • Kwaliteiten manager
    Natuurlijk ligt het er ook aan hoe goed de manager zelf is. Wanneer je als manager je tijd niet effectief besteedt of je het niet voor elkaar krijgt om je mensen te motiveren voor je te willen werken zal je minder mensen tegelijk kunnen managen.
  • Kwaliteiten medewerkers
    Hoewel het natuurlijk makkelijk is om een manager af te rekenen op slechte prestaties (denk maar eens aan een voetbaltrainer) kan een van de redenen waarom iets niet (goed) werkt ook aan de kwaliteiten van de medewerkers liggen. Als jouw medewerkers zo ervaren en goed zijn dat ze nauwelijks begeleiding nodig hebben gaat het omspanningsvermogen van de manager omhoog, ook al heeft hij hier zelf misschien wel niks mee te maken. Het omspanningsvermogen is dus niet een soort beoordeling van de manager.

Zo werkt de app

Het omspanningsvermogen vergroten
Om efficiënter te werken kan het goed zijn om te proberen het omspanningsvermogen van managers te vergroten. Dat kan je op verschillende manieren doen. Dit varieert van het aanpassen van de taken waardoor deze op een makkelijkere manier uit te voeren (en dus te managen) zijn. Een hele andere aanpak zou kunnen zijn om meer van je eigen taken te delegeren (aan bijvoorbeeld een assistent-manager of ervaren medewerkers) zodat je meer tijd overhoudt voor andere zaken.


Jim

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jim.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp