START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hierarchische en functionele relaties: wat is het verschil?

In de meeste bedrijven zijn de taakomschrijvingen van de werknemers duidelijk.

Wel zijn er verschillende relaties die collega’s met elkaar kunnen hebben. Mr. Chadd behandelt er in dit artikel twee: de hierarchische en functionele relatie. Lees snel verder!

Hierarchische en functionele relaties: wat is het verschil?

Hierarchische relatie

Een hierarchische relatie is een relatie tussen een werknemer en zijn meerdere (degene die boven hem/haar staat). Dit zien we vaak in formele bedrijven waar sprake is van een verticale hierarchische structuur. In andere woorden, de lagere niveau’s van het bedrijf (zoals de arbeiders in een fabriek) zijn onderhevig aan hogere niveau’s (de bazen). De werknemer moet dus direct aan een leidinggevende verantwoording afleggen.

Functionele relatie

Een functionele relatie ontstaat wanneer iemand, buiten het feit dat deze hierarchisch misschien boven diegene staat, opdrachten mag geven aan een ondergeschikte. Het gaat hier dus niet om de hierarchie, maar om het feit dat sommige zaken in het kennis- of vakgebied van iemand liggen.

Zo werkt de app

Is het verschil duidelijk? Test jezelf met deze oefenvraag!

Jan werkt als marketing manager en is de baas van de gehele marketingafdeling van een bedrijf. Omdat hij hoger staat dan de werknemers op de marketingafdeling, legt hij deze mensen taken op. Van welke soort relatie is dit een voorbeeld?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Welke rechtsvormen kennen wij in Nederland en waarin verschillen zij van elkaar?

Omspanningsvermogen

Marketingbeleid

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!