START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Polytheïsme

Polytheïsme, ook wel veelgodendom genoemd, is het geloof in meerdere goden.

Over de hele wereld bestaan vandaag de dag nog veel godsdiensten die in meerdere goden geloven, zoals het hindoeïsme.

Maar wat betekent polytheïsme eigenlijk? En wat is het verschil met monotheïsme? Mr. Chadd legt het voor je uit!

polytheïsme

Betekenis

Het polytheïsme bestaat eigenlijk uit 2 woorden; poly en theïsme. Het woord ‘poly’ betekent ‘veel’ of ‘meerdere’, terwijl het woord ‘theïsme’ staat voor ‘godendom’ of ‘godsdienst’. Samen betekent het dus een godsdienst die gelooft in meerdere goden. Het meeste bekende voorbeeld van het polytheïsme is het hindoeïsme.

Verschil Monotheïsme

Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen het polytheïsme en het monotheïsme. Het grote verschil tussen deze twee vormen van godsdienst is dat het monotheïsme een godsdienst is die gelooft in 1 god. Volgens het monotheïsme is het niet mogelijk om meerdere goden te hebben, wat dus een groot verschil is met het polytheïsme die hier juist wel in gelooft. Tegenwoordig zijn bijna alle grote godsdiensten op de wereld monotheïstisch. Voorbeelden zijn het Jodendom, het Christendom en de Islam.

Zo werkt de app

Uitgestorven in Europa

Voordat het Christendom groot werd in Europa hadden we hier ook veel polytheïstische godsdiensten. In de loop van de jaren zijn deze godsdiensten echter allemaal uitgestorven. Vroegere voorbeelden van het polytheïsme zijn de Oud-Griekse Godsdienst, de Egyptische godsdienst, de Romeinse religie, de Germaanse godsdienst en de godsdienst van de Vikingen.

Vraag: Hoe kan het dat de polytheïstische godsdiensten in Europa allemaal verdwenen zijn?

Antwoord: Dit kwam vooral door de heersers in het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn besloot dat Christendom goedgekeurd werd als geloof, waarna zijn opvolgers steeds strenger werden voor volken die nog in andere godsdiensten geloofden. Mensen werden op harde wijze opgepakt en vermoord als ze niet in het Christendom geloofden, wat uiteindelijk steeds meer leidde tot het uitsterven van polytheïstische godsdiensten.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Christendom

Jodendom

De Islam

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!