Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Polytheïsme

Polytheïsme, ook wel veelgodendom genoemd, is het geloof in meerdere goden.

Over de hele wereld bestaan vandaag de dag nog veel godsdiensten die in meerdere goden geloven, zoals het hindoeïsme.

Maar wat betekent polytheïsme eigenlijk? En wat is het verschil met monotheïsme? Mr. Chadd legt het voor je uit!

polytheïsme

Betekenis

Het polytheïsme bestaat eigenlijk uit 2 woorden; poly en theïsme. Het woord ‘poly’ betekent ‘veel’ of ‘meerdere’, terwijl het woord ‘theïsme’ staat voor ‘godendom’ of ‘godsdienst’. Samen betekent het dus een godsdienst die gelooft in meerdere goden. Het meeste bekende voorbeeld van het polytheïsme is het hindoeïsme.

Verschil Monotheïsme

Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen het polytheïsme en het monotheïsme. Het grote verschil tussen deze twee vormen van godsdienst is dat het monotheïsme een godsdienst is die gelooft in 1 god. Volgens het monotheïsme is het niet mogelijk om meerdere goden te hebben, wat dus een groot verschil is met het polytheïsme die hier juist wel in gelooft. Tegenwoordig zijn bijna alle grote godsdiensten op de wereld monotheïstisch. Voorbeelden zijn het Jodendom, het Christendom en de Islam.

Zo werkt de app

Uitgestorven in Europa

Voordat het Christendom groot werd in Europa hadden we hier ook veel polytheïstische godsdiensten. In de loop van de jaren zijn deze godsdiensten echter allemaal uitgestorven. Vroegere voorbeelden van het polytheïsme zijn de Oud-Griekse Godsdienst, de Egyptische godsdienst, de Romeinse religie, de Germaanse godsdienst en de godsdienst van de Vikingen.

Vraag: Hoe kan het dat de polytheïstische godsdiensten in Europa allemaal verdwenen zijn?

Antwoord: Dit kwam vooral door de heersers in het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn besloot dat Christendom goedgekeurd werd als geloof, waarna zijn opvolgers steeds strenger werden voor volken die nog in andere godsdiensten geloofden. Mensen werden op harde wijze opgepakt en vermoord als ze niet in het Christendom geloofden, wat uiteindelijk steeds meer leidde tot het uitsterven van polytheïstische godsdiensten.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Christendom

Jodendom

De Islam

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}