START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Pax Romana

Pax Romana

Het Romeinse Rijk groeide in de eerste eeuwen na Christus uit tot een enorm wereldrijk. Dit kwam deels door de Pax Romana, wat ‘Romeinse Vrede’ betekent.

Maar hoe zorgden de machthebbers ervoor dat de Pax Romana gehandhaafd werd? Mr. Chadd legt het voor je uit!

pax romana

Toen in het Romeinse Rijk keizer Augustus (27 v. Chr.) aan de macht kwam, brak er een periode aan van rust en welvaart die 200 jaar duurde. Keizer Augustus zorgde voor een groot leger, die bestond uit 30 legioenen van 6000 man. Deze legioenen waren enorm goed getraind en konden zich snel door het rijk bewegen als dit nodig was. Op deze manier werden mogelijke opstanden snel de kop in gedrukt en de Pax Romana gehandhaafd.

Naast het grote leger hadden de Romeinen ook een erg goed politiek systeem. Ze waren uitstekend in het besturen van de grote gebieden en hadden overal in het rijk verharde wegen aangelegd waardoor de legioenen zich snel konden verplaatsen als dat nodig was.

Tot slot werden overwonnen volken ook echt onderdeel van de Romeinse cultuur. Hun eigen cultuur werd gerespecteerd en ze mochten mee profiteren van de rust en welvaart van het Rijk. Sommigen vochten zelfs mee met de legioenen. Dit zorgde voor tevredenheid onder de overwonnen volken, wat ook goed voor de Pax Romana was.

Uiteindelijk kwam de Pax Romana rond 180 na Christus ten einde toen keizer Marcus Aurelius dood ging. Dit veroorzaakte voor enorm veel onrust over de mogelijke opvolging waardoor de rust en vrede niet meer terugkeerde.

Zo werkt de app

Oefenvraag: Hoe werd de Pax Romana gehandhaafd door de Romeinen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Uiteenvallen Romeinse Rijk

Romeins-Germaanse oorlog

Julius Caesar

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!