Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Julius Caesar

Julius Caesar is misschien wel de meest bekende persoon uit de Romeinse tijd.

Hij was een Romeinse politicus, veldheer en dictator en werd in een snel tempo één van de meest machtige mannen van zijn tijd.

Maar wie was hij nou eigenlijk? En hoe werd hij zo machtig? Mr. Chadd legt het voor je uit!

julius ceasar

Jeugd

Julius Caesar werd op 12 juli in 100 voor Christus geboren in een buitenwijk van Rome. Hij kwam uit een redelijk belangrijke familie waarin zijn vader en verschillende ooms ook al actief waren in de politiek. Hierdoor heeft zijn moeder hem tijdens zijn jeugd opgevoed.

Julius Caesar was al snel geboeid door grote sprekers. Hij ging vaak naar het Forum Romanum om te kijken naar redenaars die hier hun verhalen vertelden en had ook snel door dat hij dit zelf ook goed kon.

Carrière

Door de jaren heen heeft Julius Caesar verschillende functies gehad. Zo begon hij als priester van Jupiter (Romeinse God), en werd hierna al snel officier in het leger. Nadat Julius zich had bewezen in de verschillende oorlogen, kon hij zich steeds meer richten op de politiek in Rome.

Hij werd al snel de hoogste rechter van Rome. Hij wilt echter meer. Via het parlement en verschillende veldslagen als legeraanvoerder lukt het hem om dictator te worden en zo over het hele Romeinse Rijk te heersen. Julius Caesar heeft hier alleen niet lang van kunnen genieten. Verschillende mannen zweren samen om hem te vermoorden. Ze staken hem neer met messen waardoor hij op slag dood was. 3 jaar nadat hij keizer werd, in het jaar 44 voor Christus, overleed Julius Caesar op 56-jarige leeftijd.

Zo werkt de app

Caesar in het heden

Ook vandaag de dag zien we nog veel terug van Julius Caesar. Zo is de maand juli bijvoorbeeld naar hem vernoemd! Verder zijn de namen ‘keizer’ en ‘tsaar’ bedacht uit zijn naam, en gebruiken we nog steeds een paar uitspraken van hem in de taal. Voorbeelden zijn ‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’ (Veni, vidi, vici) en ‘Verdeel en heers’ (Divide et impera).

Vraag: Hoe werd Julius Caesar zo succesvol?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Pax Romana

Romeins-Germaanse oorlog

Uiteenvallen Romeinse Rijk

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}