START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Julius Caesar

Julius Caesar is misschien wel de meest bekende persoon uit de Romeinse tijd.

Hij was een Romeinse politicus, veldheer en dictator en werd in een snel tempo één van de meest machtige mannen van zijn tijd.

Maar wie was hij nou eigenlijk? En hoe werd hij zo machtig? Mr. Chadd legt het voor je uit!

julius ceasar

Jeugd

Julius Caesar werd op 12 juli in 100 voor Christus geboren in een buitenwijk van Rome. Hij kwam uit een redelijk belangrijke familie waarin zijn vader en verschillende ooms ook al actief waren in de politiek. Hierdoor heeft zijn moeder hem tijdens zijn jeugd opgevoed.

Julius Caesar was al snel geboeid door grote sprekers. Hij ging vaak naar het Forum Romanum om te kijken naar redenaars die hier hun verhalen vertelden en had ook snel door dat hij dit zelf ook goed kon.

Carrière

Door de jaren heen heeft Julius Caesar verschillende functies gehad. Zo begon hij als priester van Jupiter (Romeinse God), en werd hierna al snel officier in het leger. Nadat Julius zich had bewezen in de verschillende oorlogen, kon hij zich steeds meer richten op de politiek in Rome.

Hij werd al snel de hoogste rechter van Rome. Hij wilt echter meer. Via het parlement en verschillende veldslagen als legeraanvoerder lukt het hem om dictator te worden en zo over het hele Romeinse Rijk te heersen. Julius Caesar heeft hier alleen niet lang van kunnen genieten. Verschillende mannen zweren samen om hem te vermoorden. Ze staken hem neer met messen waardoor hij op slag dood was. 3 jaar nadat hij keizer werd, in het jaar 44 voor Christus, overleed Julius Caesar op 56-jarige leeftijd.

Zo werkt de app

Caesar in het heden

Ook vandaag de dag zien we nog veel terug van Julius Caesar. Zo is de maand juli bijvoorbeeld naar hem vernoemd! Verder zijn de namen ‘keizer’ en ‘tsaar’ bedacht uit zijn naam, en gebruiken we nog steeds een paar uitspraken van hem in de taal. Voorbeelden zijn ‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’ (Veni, vidi, vici) en ‘Verdeel en heers’ (Divide et impera).

Vraag: Hoe werd Julius Caesar zo succesvol?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Pax Romana

Romeins-Germaanse oorlog

Uiteenvallen Romeinse Rijk

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!