START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Ku Klux Klan

De Ku Klux Klan, wat is dat nou eigenlijk voor organisatie?

Hieronder leggen wij het voor je uit!

Ku Klux Klan

Ontstaan Ku Klux Klan

De Ku Klux Klan (KKK) werd in 1865 opgericht in de Verenigde Staten, direct na afloop van de Amerikaanse Burgeroorlog. Het einde van deze Burgeroorlog betekende namelijk het einde van de slavernij en er kwam een proces op gang waarin de zwarte bevolking van Amerika meer rechten kreeg. Een groep witte mannen, veteranen uit het Amerikaanse leger, richtte de KKK op om verzet te bieden tegen deze extra rechten voor de bevrijde zwarte Amerikanen. Zij waren dus openlijk racistisch en voorstander van blanke suprematie (“ white supremacy ”); blanke mensen hoorden in hun ogen te heersen over gekleurde mensen.

Ook homo’s, joden, katholieken en moslims moesten het ontgelden. Iedereen die niet blank en christelijk was, was een vijand van de KKK.

Angstaanjagende groep

De Ku Klux Klan werd en wordt gezien als een terroristische organisatie. In het begin hulden leden zich in witte spookgewaden en gingen ’s nachts te paard op pad om de zwarte bevolking angst aan te jagen, maar al snel gebruikten ze veel geweld tegen de minderheidsgroepen, onder meer door Afro-Amerikanen aan te vallen en te lynchen.

Tegenwoordig bestaat de Ku Klux Klan nog steeds. Wel is de organisatie een stuk kleiner geworden. Waar het in de jaren na hun oprichting nog honderdduizenden leden had, zijn dat er nu ongeveer 3000. Deze zijn verdeeld in lokale afdelingen.

Oefenvraag

Wat was de precieze reden dat de Ku Klux Klan voor een ‘ white supremacy ’ was?

Wil je nog meer uitleg over de KKK? Probeer onze app of ga voor 1-op-1 bijles !

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe zag slavernij er uit door de eeuwen heen?

De Amerikaanse Burgeroorlog

Abolitionisme

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!