START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De Romantiek: wat hield dat precies in?

De Romantiek

De Romantiek is een culturele stroming die ontstond aan het einde van de 18e eeuw en die duurde tot ongeveer het midden van de 19e eeuw.

De Romantiek kwam vooral tot uiting in de kunst, maar ook de religie en de filosofie werden erdoor beïnvloed. De Romantiek was ook een reactie op de ideeën van de Verlichting en de Industriële Revolutie.

Maar wat hield het precies in? Dat lees je hier!

Romantiek

‘Gevoel boven rationeel verstand’

Tijdens de Romantiek werd de nadruk gelegd op het individu en haar gevoelens en intuïtie. Spontane emotie werd de drijfveer in de kunst. Het was de bedoeling dat het individueel en origineel was, het moest vooral over gevoelens en verlangens gaan en het individu moest centraal staan. Een gevoel werd dan ook hoger aangeslagen dan het gezond verstand.

Romantiek en Realisme

Tijdens de Romantiek was er ook een andere stroming, een soort tegenhanger, namelijk het Realisme. Deze stroming was echt compleet anders. De Romantiek idealiseert de werkelijkheid. Het Realisme, daarentegen, maakt de dingen niet mooie dan ze in werkelijkheid zijn. In de Romantiek staat het verlangen naar het onbereikbare centraal, terwijl een realist streeft naar het zo precies mogelijk uitbeelden van de werkelijkheid. We kunnen dus wel stellen dat het Realisme en de Romantiek complete tegenhangers zijn.

Probeer de volgende oefenvraag eens te beantwoorden!

Kijk naar deze stelling en beoordeel van welke stroming dit een aanhanger is: “Als ik aan het schilderen ben, dan laat ik mijn emoties de vrije loop!”

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De verlichting

Het humanisme

Renaissance

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!