START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De Magna Carta: wat is het precies?

Door veel historici wordt de Magna Carta beschouwd als hét beginpunt van de democratie zoals we die nu kennen.

Maar wat is het precies? En waarom is het zo belangrijk? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

De Magna Carta

De Magna Carta is één van de bekendste documenten op het gebied van grondwetten ter wereld. Hierin stonden onder andere dat er meer vrijheden kwamen voor de Engels leenmannen en geestelijken. Daarnaast kwamen er ook een heleboel nieuwe regels op het gebied van de rechtspraak. De Magna Carta werd op 15 juni 1215 ondertekend door de Engelse koning Jan zonder Land.

Keerpunt

Zoals gezegd, zagen historici de Magna Carta echt als een keerpunt in de geschiedenis. De Magna Carta was namelijk de allereerste democratische wet. Wat nog veel unieker was in deze tijd en wat in de Magna Carta stond beschreven is het feit dat iedereen ondergeschikt was aan de wet, zelfs de koning!

De Engelse koning Jan zonder Land had de Magna Carta dan wel ondertekend, hij was het er zeker niet mee eens. Hij kreeg daarbij bijval van de toenmalige Paus, Innocentius III. Paus Innocentius III verklaarde de Magna Carta zelfs nietig, dit betekent dat het buiten werking wordt gesteld.

In 2009 is de Magna Carta op de UNESCO Werelderfgoedlijst voor documenten geplaatst. De Amerikaanse miljardair Ross Perot kocht één van de twee originele exemplaren van de Magna Carta voor maarliefst 21,3 miljoen dollar.

Zo werkt de app

Test jezelf met deze oefenvraag!

Waarom was de Engelse koning Jan zonder Land zo enorm fel tegen de Magna Carta?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De verschillende bestuursvormen

De grondwet

De Nederlandse Opstand

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!