Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

De inquisitie

De inquisitie

De inquisitie werd in de 12e eeuw door de paus opgericht om iedereen die niet katholiek was uit te roeien.

Wat is de inquisitie eigenlijk? Wat deed de inquisitie precies? Mr. Chadd legt het voor je uit!

de inquisitie

Kort gezegd was de inquisitie een speciale rechtbank van monniken die door Europa reisden om ketters op te sporen. De inquisitie bestond uit monniken die aanklager en rechter tegelijk waren. Op deze manier konden ze mensen heel snel en zonder proces oppakken. De monniken waren op zoek naar ketters en kregen daarbij hulp van gewapende groepen. Ze maakten gebruik van allerlei martelingstechnieken om bekentenis van de ketter af te dwingen. Wie berouw toonde kon een lichte straf krijgen, terwijl de mensen die zich niet onderwierpen op de brandstapel terecht kwamen.

In totaal zijn er rond de 1300 mensen vermoord vanwege ketterij. Eerst werd er vooral naar ketters gezocht die geen aanhanger waren van het Rooms-Katholieke geloof. Later werd de focus ook gericht op heksen. Deze mensen werkten volgens de kerk samen met de duivel en vormden volgens hen een groot gevaar voor de samenleving. Veel onschuldige mensen zijn hierdoor op de brandstapel gekomen. Vaak was dit alleen omdat deze mensen toevallig net iets anders dan de normale bevolking waren, waardoor ze al snel als heks bestempeld werden.

Even oefenen…

Waardoor is de inquisitie ontstaan?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Investituurstrijd: keizers en koningen vs de paus

Het middeleeuwse leenstelsel

Karel de Grote

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}