START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De inquisitie

De inquisitie

De inquisitie werd in de 12e eeuw door de paus opgericht om iedereen die niet katholiek was uit te roeien.

Wat is de inquisitie eigenlijk? Wat deed de inquisitie precies? Mr. Chadd legt het voor je uit!

de inquisitie

Kort gezegd was de inquisitie een speciale rechtbank van monniken die door Europa reisden om ketters op te sporen. De inquisitie bestond uit monniken die aanklager en rechter tegelijk waren. Op deze manier konden ze mensen heel snel en zonder proces oppakken. De monniken waren op zoek naar ketters en kregen daarbij hulp van gewapende groepen. Ze maakten gebruik van allerlei martelingstechnieken om bekentenis van de ketter af te dwingen. Wie berouw toonde kon een lichte straf krijgen, terwijl de mensen die zich niet onderwierpen op de brandstapel terecht kwamen.

In totaal zijn er rond de 1300 mensen vermoord vanwege ketterij. Eerst werd er vooral naar ketters gezocht die geen aanhanger waren van het Rooms-Katholieke geloof. Later werd de focus ook gericht op heksen. Deze mensen werkten volgens de kerk samen met de duivel en vormden volgens hen een groot gevaar voor de samenleving. Veel onschuldige mensen zijn hierdoor op de brandstapel gekomen. Vaak was dit alleen omdat deze mensen toevallig net iets anders dan de normale bevolking waren, waardoor ze al snel als heks bestempeld werden.

Even oefenen…

Waardoor is de inquisitie ontstaan?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Investituurstrijd: keizers en koningen vs de paus

Het middeleeuwse leenstelsel

Karel de Grote

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!