Een jaar lang altijd en overal huiswerkhulp van Mr. Chadd, nu met €50,- korting met de code:

JAAR2021

Bill of Rights (1791)

The Bill of Rights (1791) is de naam van de eerste 10 amendementen van de grondwet van de Verenigde Staten.

De Bill of Rights zijn opgesteld nadat Amerika onafhankelijk werd van Groot-Brittannië tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Maar wat staat er precies in de Bill of Rights? En waarom is het zo belangrijk? Mr. Chadd legt het voor je uit!

bill of rights

Amendement

Een amendement kan soms een ingewikkeld woord zijn! Hierbij dus een korte uitleg. Kort gezegd is een amendement een wijziging van een wet of document. Als een wet dus niet helemaal meer van deze tijd is kan er dus een amendement op komen. Hiermee kan de wet dus gewijzigd worden zodat het alsnog kan werken!

Bill of Rights

De Bill of Rights worden gezien als meest belangrijke amendementen van Amerika. Nadat Amerika in 1787 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië begon het meteen met het schrijven van een grondwet. Echter bleek dat de grondwet nog niet helemaal compleet was. Er was namelijk niet voldoende aandacht had besteed aan de rechten van de burgers en de macht van de overheid. Hierop werden de eerste 10 amendementen van de grondwet geschreven, ook wel de Bill of Rights genoemd.

De Bill of Rights gaat over veel verschillende dingen. Zo staat erin dat iedereen vrijheid van meningsuiting en religie heeft, dat mensen recht hebben op vrij wapenbezit en dat iedereen recht heeft op eerlijke rechtspraak. Kort gezegd zijn het belangrijke toevoegingen aan de grondwet, die gericht zijn op de rechten van de burger.

Vraag: Waarom zijn de Bill of Rights zo belangrijk in Amerika?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vrijheid van meningsuiting

Kenmerkende aspecten: hoe leer ik ze het best?

Abolitionisme

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}