START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Bill of Rights (1791)

The Bill of Rights (1791) is de naam van de eerste 10 amendementen van de grondwet van de Verenigde Staten.

De Bill of Rights zijn opgesteld nadat Amerika onafhankelijk werd van Groot-Brittannië tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Maar wat staat er precies in de Bill of Rights? En waarom is het zo belangrijk? Mr. Chadd legt het voor je uit!

bill of rights

Amendement

Een amendement kan soms een ingewikkeld woord zijn! Hierbij dus een korte uitleg. Kort gezegd is een amendement een wijziging van een wet of document. Als een wet dus niet helemaal meer van deze tijd is kan er dus een amendement op komen. Hiermee kan de wet dus gewijzigd worden zodat het alsnog kan werken!

Bill of Rights

De Bill of Rights worden gezien als meest belangrijke amendementen van Amerika. Nadat Amerika in 1787 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië begon het meteen met het schrijven van een grondwet. Echter bleek dat de grondwet nog niet helemaal compleet was. Er was namelijk niet voldoende aandacht had besteed aan de rechten van de burgers en de macht van de overheid. Hierop werden de eerste 10 amendementen van de grondwet geschreven, ook wel de Bill of Rights genoemd.

De Bill of Rights gaat over veel verschillende dingen. Zo staat erin dat iedereen vrijheid van meningsuiting en religie heeft, dat mensen recht hebben op vrij wapenbezit en dat iedereen recht heeft op eerlijke rechtspraak. Kort gezegd zijn het belangrijke toevoegingen aan de grondwet, die gericht zijn op de rechten van de burger.

Vraag: Waarom zijn de Bill of Rights zo belangrijk in Amerika?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vrijheid van meningsuiting

Kenmerkende aspecten: hoe leer ik ze het best?

Abolitionisme

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!