START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Vragen in het Frans: hoe maak je die eigenlijk?

Vragen in het Frans: hoe maak je die eigenlijk?

Je kunt een vraag in het Frans op verschillende manieren formuleren.

Maar hoe doe je dit precies? Mr. Chadd legt het je uit!

vragen in het frans

Gewone zin

De makkelijkste manier om een vraag te stellen is door de zin hetzelfde te laten, maar deze op een vragende manier uit te spreken. Je stem gaat dan dus aan het einde van de zin een beetje omhoog. “Tu as des animaux.” betekent bijvoorbeeld “Jij hebt huisdieren.”, terwijl “Tu as des animaux?” “Heb jij huisdieren?” betekent.

Est-ce que

Je kunt een vraag ook beginnen met het woord “est-ce que”. Dit betekent iets zoals “is het zo dat …”. De vraag “Est-ce que tu vas au supermarché?” betekent dus “Is het zo dat je naar de supermarkt gaat?” of “Ga je naar de supermarkt?”.

Persoonsvorm en onderwerp omkeren

De laatste manier is door de persoonsvorm en het onderwerp om te keren. Je zet hierbij een streepje tussen het onderwerp en de persoonsvorm. Als je dus wil vragen “Doe jij aan sport?” Dan kun je dat doen door te zeggen “Fais-tu du sport?”. Als het werkwoord eindigt op een klinker en het onderwerp is il(s) of elle(s), dan komt er een t tussen de persoonsvorm en het onderwerp. Je krijgt dan bijvoorbeeld “A-t-elle une maison?”

Vraagwoord

Als je een vraagwoord hebt, dan gebruik je in het Frans meestal het vraagwoord + est-ce-que. Je doet dit op dezelfde manier als bij een zin zonder vraagwoord. Je moet hier alleen er wel opletten dat “que” “qu’” wordt, doordat het volgende woord met een klinker begint.

Oefenen

Maak van de volgende zinnen een vraagzin met de verschillende manieren die hierboven besproken zijn.

  1. Tu joues du piano.
  2. Il a deux soeurs.
  3. Nous sommes malades.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Zinnen ontkennend maken

Zinnen leren

Een zakelijke brief schrijven

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!