START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Luistertoets Frans: hoe oefen ik hier goed voor?

Psst… goed luisteren! Er komt een luistertoets Frans aan! Om een luistertoets goed te maken, moet je wel meer kunnen dan alleen luisteren. “Wat dan?” hoor ik je denken. Lees het hier!

Om een luistertoets goed te maken, is het belangrijk om de vaardigheid te ontwikkelen om Frans goed te kunnen begrijpen. Bij een normale toets kun je enkele dagen van tevoren een boek pakken en jezelf voorbereiden op de toets, maar bij een luistertoets moet je een vaardigheid ontwikkelen en dat iets wat opgebouwd moet worden. Hoe meer je oefent, hoe groter deze vaardigheid wordt.

Luistertoets Frans

Er zijn veel manieren om de vaardigheid in het luisteren van Frans te verbeteren. Het is namelijk belangrijk om een goede woordenschat te hebben en om de tekst te begrijpen ondanks dat er snel gesproken wordt. Enkele manieren om dit te oefenen, zijn:

  • Televisie: Kijk en luister naar Franstalige programma’s.
  • DVD / Films: Laat de ondertiteling van een Franstalige film of serie weg of zet de ondertiteling in het Frans in plaats van Nederlands.
  • CD / muziek: Zoek bekende Franse liedjes en luister deze. Je kunt eventueel de songtekst erbij pakken en meelezen wat er gezongen wordt. Probeer te begrijpen wat er gezegd wordt en zoek eventueel woorden op. Misschien staat er ook wel een vertaling van de songtekst op het internet.
  • Internet: Kijk filmpjes die jij leuk vindt op YouTube en maak gebruik van sites die oefenmateriaal aanbieden.

Welke methode je ook kiest (het liefst meerdere natuurlijk!), is het erg belangrijk dat regelmatig oefent. Door iets vaker goed te oefenen word je er vanzelf beter in.

Tijdens de luistertoets

Het is belangrijk om uitgerust te zijn tijdens de luistertoets, omdat je je goed moet concentreren op de gesproken tekst. Als het kan, is het ook fijn als je de avond van tevoren of op de dag zelf voor de luistertoets nog wat Frans hebt gehoord. Dan zit je er al wat meer in.

  • Probeer tijdens de toets goed te luisteren naar de inleiding en te bedenken wat je al weet van het onderwerp.
  • Ook is het handig om de vraag en de antwoorden alvast te lezen voordat je gaat luisteren naar het fragment (in de pauzes), dan weet je waar je op moet letten tijdens het luisteren. Je kunt dan dus gericht luisteren.
  • Luister vervolgens goed naar het fragment en probeer het antwoord te ontdekken. Vaak geven de sprekers het antwoord meerdere keren in verschillende woorden, dus probeer goed geconcentreerd te luisteren.

Andere bezoekers keken ook naar: Leestoets Frans: hoe oefen ik hier voor?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Leestoets

Stappenplan luisteren

Uitspraak in het frans

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!