START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Aristoteles: wie was hij en wat voor ideeën had hij?

Aristoteles was een Griekse filosoof die na Plato en Socrates leefde.

Hoewel hij in sommige opzichten theorieën heeft ontwikkeld die op Plato’s ideeën leken, heeft hij ook veel eigen theorieën bedacht.

Mr. Chadd legt je in dit artikel zijn belangrijkste idee uit: de deugdethiek.

aristoteles wie was hij

Deugden

Aristoteles geloofde in deugden. Dit zijn bepaalde positieve eigenschappen die ideale mensen hebben. Een voorbeeld hiervan is “eerlijkheid”. Volgens Aristoteles zitten alle deugden tussen twee extremen in: tekorten en overschotten. Als je bijvoorbeeld te weinig eerlijkheid heb, dan ben je een leugenaar, maar als je teveel eerlijkheid bent, dan ben je te direct of bot. Volgens Aristoteles zijn er vier centrale deugden, deze worden ook wel de kardinale deugden genoemd. Dit zijn: verstandigheid, rechtvaardigheid, gematigdheid en moed.

Christelijke deugden

Ook in het Christendom vind je de deugden terug. In het katholieke geloof heb je bijvoorbeeld de zeven deugden. Dit zijn de vier kardinale deugden en daarnaast nog drie andere deugden: geloof, hoop en naastenliefde. Deze deugden zijn dus gebaseerd op de ideeën van Aristoteles. De zeven deugden worden ook gekoppeld aan de zeven hoofdzonden: hoogmoed, ijdelheid, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en gemakzucht. Als je te weinig van de zeven deugden hebt, dan slaan deze door in de zeven hoofdzonden.

Oefenvraag

Bedenk drie deugden en daarbij het overschot en het tekort.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Plato

Ethiek

Philosophy of Mind

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!