START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

The passive: wat is het en wanneer gebruik je het?

The passive: wat is het en wanneer gebruik je het?

The passive is een vorm die je kan gebruiken bij verschillende werkwoordstijden in het Engels.

Maar wanneer gebruik je deze vorm precies en hoe maak je hiermee een goede zin? Mr. Chadd legt het je uit!

Wat is the passive?

The passive wordt in het Nederlands ook wel de lijdende vorm genoemd. Dit houdt in dat niet het onderwerp, maar het lijdend voorwerp in de zin vooral belangrijk is. In de zin “The door has been opened by the teacher” zie je bijvoorbeeld “the door” voorin de zin staan. Dit is eigenlijk het lijdend voorwerp: de deur wordt namelijk opengedaan. Het onderwerp is dan eigenlijk “the teacher”, want de leraar doet de deur open. Bij the passive komt dit lijdende voorwerp aan het begin van de zin te staan, terwijl het onderwerp juist aan het einde van de zin komt te staan.

Het onderwerp staat niet altijd in de zin, omdat deze bijvoorbeeld niet bekend is of er niet toe doet. “My bag was stolen” geeft alleen het lijdende voorwerp “bag” aan, maar wie de tas precies heeft gestolen, wordt niet vermeld. Als dit onderwerp wel bekend is en dus ook in de lijdende zin geplaatst moet worden, dan zet je deze achter in de zin na het woordje by . De voorbeeldzin wordt dan “My bag was stolen by my best friend”.

Hoe maak je the passive?

The passive maak je met een vorm van to be

  • voltooid deelwoord. Het voltooid deelwoord maak je bij regelmatige werkwoorden door -ed achter het werkwoord te plakken. Bij onregelmatige werkwoorden kies je het derde woord uit het rijtje (bijvoorbeeld seen bij to see – saw – seen ).

Zo werkt de app

Oefenen:

Vul de zinnen op de goede manier in.

My cat … (to harass) by my neighbour yesterday.

The textbook … (to throw) across the classroom.

Nadia’s mother … (to pick up) by a taxi in a few hours.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

If-zinnen

Will of would

Bijzinnen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!