START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Vrijhandel: wat houdt dat precies in?

Vrijhandel: wat houdt dat precies in?

Vrijhandel betekent eigenlijk dat de internationale handel niet wordt belemmerd door verschillende vormen van protectie.

Dit zorgt ervoor dat landen zich kunnen focussen op het maken van producten waarin zij comparatieve voordelen hebben (het beste zijn).

Kortom, degene die het best is in het produceren van een bepaald artikel zal dit artikel gaan produceren. De productiemiddelen in de hele wereld worden dan zo efficiënt mogelijk ingezet, dit wordt de optimale allocatie genoemd. Zo draagt vrijhandel dus bij aan een grotere welvaart over de hele wereld dan wanneer elk land alles zelf zou gaan maken.

Zo werkt de app

Bescherming

Toch zie je vaak dat landen zich niet aan de vrijhandel houden, omdat ze hun eigen industrie en werkgelegenheid willen beschermen. Er zijn verschillende redenen om de eigen economie te beschermen tegen de buitenlandse concurrentie, waaronder:

  • Werkgelegenheid

Op het moment dat een bepaald product ergens anders beter kan worden geproduceerd, dan neemt de werkgelegenheid in het eigen land af. Mensen verliezen hun banen. Om deze mensen te beschermen kan de overheid maatregelen treffen om die banen te houden.

Vrijhandel

  • Veiligheid en Gezondheid

Aan de producten die in het buitenland worden gemaakt zitten strenge eisen om de consument te beschermen. Vaak zijn deze eisen terecht, maar soms worden ze als smoes gebruikt om bepaalde buitenlandse producten te weren van de eigen markt.

  • Politieke verhoudingen

Soms worden landen onder druk gezet om politieke redenen, dit kan bijvoorbeeld door een boycot op producten uit een bepaald land.

Alles begrepen? Test jezelf!

Op welke manier kan vrijhandel gunstig uitpakken voor de welvaart van de hele wereld?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het Keynesiaanse model: wat is het?

Koopkracht, nominaal en reeel inkomen

Behoeften

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!