START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Budget en begroting: wat is het verschil?

Budget en begroting: wat is het verschil?

budget en begroting

Ieder bedrijf krijgt te maken met bepaalde inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Van deze verwachte inkomsten en uitgaven wordt van te voren vaak al een overzicht gemaakt om in te kunnen schatten of een bedrijf geld overhoudt of juist tekort komt. Dit noemen we een begroting. Maar wat is dan precies een budget? Mr. Chadd legt het je uit!

Een begroting is dus het overzicht van alle verwachte inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Deze wordt vooraf aan de periode gemaakt en het is daardoor nog niet bekend hoe hoog de bedragen precies zullen zijn. Het is dus nog een inschatting die vaak is gebaseerd op de afgelopen jaren. Bij het maken van de begroting wordt ook rekening gehouden met het budget. Het budget geeft aan hoeveel geld er beschikbaar is voor een bepaalde periode.

Het budget geeft dus aan wat de toegestane kosten zijn om de taken binnen een bedrijf uit te voeren. Vervolgens wordt in de begroting aangegeven hoe dit budget precies besteed gaat worden.

Zo werkt de app

Wanneer de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven, is er een overschot op de begroting en houd je dus geld over. Daarentegen ontstaat er een budgettair probleem (of budgetprobleem) als de uitgaven juist hoger zijn dan de inkomsten. Je budget is dan niet groot genoeg om alle verwachte uitgaven te betalen. Er zijn twee oplossingen in dit geval: de uitgaven verlagen (bezuinigen) of de inkomsten verhogen.

Nu jij!

Wat is het verschil tussen een budget en een begroting?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is het verschil tussen economie en M&O?

Wat is een winst- en verliesrekening en hoe stel ik deze op?

Verschil activa en liquide middelen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!