Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Budget en begroting: wat is het verschil?

Budget en begroting: wat is het verschil?

budget en begroting

Ieder bedrijf krijgt te maken met bepaalde inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Van deze verwachte inkomsten en uitgaven wordt van te voren vaak al een overzicht gemaakt om in te kunnen schatten of een bedrijf geld overhoudt of juist tekort komt. Dit noemen we een begroting. Maar wat is dan precies een budget? Mr. Chadd legt het je uit!

Een begroting is dus het overzicht van alle verwachte inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Deze wordt vooraf aan de periode gemaakt en het is daardoor nog niet bekend hoe hoog de bedragen precies zullen zijn. Het is dus nog een inschatting die vaak is gebaseerd op de afgelopen jaren. Bij het maken van de begroting wordt ook rekening gehouden met het budget. Het budget geeft aan hoeveel geld er beschikbaar is voor een bepaalde periode.

Het budget geeft dus aan wat de toegestane kosten zijn om de taken binnen een bedrijf uit te voeren. Vervolgens wordt in de begroting aangegeven hoe dit budget precies besteed gaat worden.

Zo werkt de app

Wanneer de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven, is er een overschot op de begroting en houd je dus geld over. Daarentegen ontstaat er een budgettair probleem (of budgetprobleem) als de uitgaven juist hoger zijn dan de inkomsten. Je budget is dan niet groot genoeg om alle verwachte uitgaven te betalen. Er zijn twee oplossingen in dit geval: de uitgaven verlagen (bezuinigen) of de inkomsten verhogen.

Nu jij!

Wat is het verschil tussen een budget en een begroting?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is het verschil tussen economie en M&O?

Wat is een winst- en verliesrekening en hoe stel ik deze op?

Verschil activa en liquide middelen

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}