START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Scheppingsverhalen: zijn ze wetenschappelijk onderbouwd?

Scheppingsverhalen: zijn ze wetenschappelijk onderbouwd?

Veel mensen kennen wel een van de scheppingsverhalen uit religieuze boeken.

Hebben deze verhalen ook een wetenschappelijke onderbouwing? Mr. Chadd legt het je uit!

scheppingsverhalen

Al duizenden jaren zijn er verhalen over hoe de mensheid ontstaan is. Veel verschillende geloven hebben hun eigen scheppingsverhaal. Zo vertelt de Bijbel over Adam en Eva en de Koran vertelt over hoe de eerste mensen uit aarde zijn geschapen. Deze verhalen staan in boeken, maar er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor dat het zo ook echt is gegaan.

Wat in veel scheppingsverhalen bijvoorbeeld terugkomt is dat er diersoorten geschapen zijn en dat niet alle dieren vanuit één soort zijn ontwikkeld, zoals je bij de evolutietheorie ziet. Op een gegeven moment kwamen wetenschappers in de achttiende eeuw erachter dat fossielen van sommige dieren langzaam veranderden. Dit was een van de eerste aanwijzingen dat de wereld misschien niet precies zo is ontstaan als veel scheppingsverhalen beschrijven.

Later ontwikkelde Darwin de evolutietheorie verder. Hij geloofde dat verschillende soorten veranderden door natuurlijke selectie. Sommige soorten zijn beter aangepast aan hun omgeving en hebben daardoor meer kans om te overleven. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat deze soorten meer nakomelingen hebben en slecht aangepaste soorten uitsterven.

Over het algemeen kun je mensen verdelen in twee groepen: creationisten en evolutionisten. Evolutionisten geloven dat al het leven op aarde is ontstaan vanuit een cel, terwijl creationisten geloven dat er een schepper bij betrokken was. Hoewel er wel wat bewijs is voor de evolutie, is ook deze theorie nooit compleet bewezen.

Vraag: Hoe denk jij over de schepping van het heelal? Is de evolutietheorie beter wetenschappelijk onderbouwd dan scheppingsverhalen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Falsificatie (Karl Popper)

De natuurwetenschappelijke methode

Philosophy of mind: wat is dat precies?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!