Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Scheppingsverhalen: zijn ze wetenschappelijk onderbouwd?

Scheppingsverhalen: zijn ze wetenschappelijk onderbouwd?

Veel mensen kennen wel een van de scheppingsverhalen uit religieuze boeken.

Hebben deze verhalen ook een wetenschappelijke onderbouwing? Mr. Chadd legt het je uit!

scheppingsverhalen

Al duizenden jaren zijn er verhalen over hoe de mensheid ontstaan is. Veel verschillende geloven hebben hun eigen scheppingsverhaal. Zo vertelt de Bijbel over Adam en Eva en de Koran vertelt over hoe de eerste mensen uit aarde zijn geschapen. Deze verhalen staan in boeken, maar er is geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor dat het zo ook echt is gegaan.

Wat in veel scheppingsverhalen bijvoorbeeld terugkomt is dat er diersoorten geschapen zijn en dat niet alle dieren vanuit één soort zijn ontwikkeld, zoals je bij de evolutietheorie ziet. Op een gegeven moment kwamen wetenschappers in de achttiende eeuw erachter dat fossielen van sommige dieren langzaam veranderden. Dit was een van de eerste aanwijzingen dat de wereld misschien niet precies zo is ontstaan als veel scheppingsverhalen beschrijven.

Later ontwikkelde Darwin de evolutietheorie verder. Hij geloofde dat verschillende soorten veranderden door natuurlijke selectie. Sommige soorten zijn beter aangepast aan hun omgeving en hebben daardoor meer kans om te overleven. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat deze soorten meer nakomelingen hebben en slecht aangepaste soorten uitsterven.

Over het algemeen kun je mensen verdelen in twee groepen: creationisten en evolutionisten. Evolutionisten geloven dat al het leven op aarde is ontstaan vanuit een cel, terwijl creationisten geloven dat er een schepper bij betrokken was. Hoewel er wel wat bewijs is voor de evolutie, is ook deze theorie nooit compleet bewezen.

Vraag: Hoe denk jij over de schepping van het heelal? Is de evolutietheorie beter wetenschappelijk onderbouwd dan scheppingsverhalen?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Falsificatie (Karl Popper)

De natuurwetenschappelijke methode

Philosophy of mind: wat is dat precies?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}