Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Schiereilanden: is Europa een schiereiland?

Schiereilanden: wat zijn dat exact? En leven we er misschien zelfs wel op eentje?

Een schiereiland is een stuk land dat aan 3 kanten aan zee grenst, en met de 4e kant wel aan land ligt. Schier betekent bijna, en schiereilanden zijn dus eigenlijk “bijna eilanden” maar dan net niet.

is europa een schiereiland

Portugal en Spanje

In Europa kennen wij bijvoorbeeld ook een schiereiland: Portugal en Spanje vormen namelijk een schiereiland dat we samen het Iberisch Schiereiland noemen. Omringd door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan ligt dit schiereiland verbonden met Europa aan Frankrijk. Soms wordt Italië ook herkend als een onderdeel van een schiereiland, omdat het ook omringd wordt door water.

Europa zelf

Nóg weer andere mensen denken dat heel Europa een schiereiland is! Europa ligt natuurlijk ook maar aan 3 kanten aan het water, maar vaak worden de rivieren de Weichsel en de Dnjestr als 4e kant water gezien, waardoor Europa dan toch een continent zou zijn. De mensen die beweren dat Europa een schiereiland is, zeggen dat Eurazië het oorspronkelijke continent is (dit is Europa samen met Azië genomen). Europa zou dan het schiereiland zijn van Azië.

Wat vind jij? Is Europa een schiereiland?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Ruimte voor de rivier

Werken met de atlas

Amerikaanse steden

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}