NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Schiereilanden: is Europa een schiereiland?

Schiereilanden: wat zijn dat exact? En leven we er misschien zelfs wel op eentje?

Een schiereiland is een stuk land dat aan 3 kanten aan zee grenst, en met de 4e kant wel aan land ligt. Schier betekent bijna, en schiereilanden zijn dus eigenlijk “bijna eilanden” maar dan net niet.

is europa een schiereiland

Portugal en Spanje

In Europa kennen wij bijvoorbeeld ook een schiereiland: Portugal en Spanje vormen namelijk een schiereiland dat we samen het Iberisch Schiereiland noemen. Omringd door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan ligt dit schiereiland verbonden met Europa aan Frankrijk. Soms wordt Italië ook herkend als een onderdeel van een schiereiland, omdat het ook omringd wordt door water.

Europa zelf

Nóg weer andere mensen denken dat heel Europa een schiereiland is! Europa ligt natuurlijk ook maar aan 3 kanten aan het water, maar vaak worden de rivieren de Weichsel en de Dnjestr als 4e kant water gezien, waardoor Europa dan toch een continent zou zijn. De mensen die beweren dat Europa een schiereiland is, zeggen dat Eurazië het oorspronkelijke continent is (dit is Europa samen met Azië genomen). Europa zou dan het schiereiland zijn van Azië.

Wat vind jij? Is Europa een schiereiland?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Ruimte voor de rivier

Werken met de atlas

Amerikaanse steden

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!