fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Schiereilanden: wat zijn dat exact? En leven we er misschien zelfs wel op eentje?

Een schiereiland is een stuk land dat aan 3 kanten aan zee grenst, en met de 4e kant wel aan land ligt. Schier betekent bijna, en schiereilanden zijn dus eigenlijk “bijna eilanden” maar dan net niet.

is europa een schiereiland
Portugal en Spanje
In Europa kennen wij bijvoorbeeld ook een schiereiland: Portugal en Spanje vormen namelijk een schiereiland dat we samen het Iberisch Schiereiland noemen. Omringd door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan ligt dit schiereiland verbonden met Europa aan Frankrijk. Soms wordt Italië ook herkend als een onderdeel van een schiereiland, omdat het ook omringd wordt door water.

Europa zelf
Nóg weer andere mensen denken dat heel Europa een schiereiland is! Europa ligt natuurlijk ook maar aan 3 kanten aan het water, maar vaak worden de rivieren de Weichsel en de Dnjestr als 4e kant water gezien, waardoor Europa dan toch een continent zou zijn. De mensen die beweren dat Europa een schiereiland is, zeggen dat Eurazië het oorspronkelijke continent is (dit is Europa samen met Azië genomen). Europa zou dan het schiereiland zijn van Azië.

Wat vind jij? Is Europa een schiereiland?


Myrthe

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Myrthe.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp