START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Mist: hoe ontstaat dat nou eigenlijk?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je ziet geen hand voor ogen doordat het zo mistig is.

Maar hoe ontstaan deze laaghangende “wolkjes” nou precies? Leer er meer over in dit artikel!

Mist is eigenlijk niks anders dan waterdruppeltjes die iets boven de grond zweven. Mist ontstaat vaak in de nachten met weinig bewolking, waardoor het aardoppervlakte snel kan afkoelen. Hierdoor bereikt de grond het dauwpunt . De lucht is vaak vochtig, en op het moment dat deze vochtige lucht afkoelt, dan ontstaat er mist. Belangrijk is dat er wel een klein beetje wind is, want als het windstil is dan ontstaat er alleen dauw. Dat zijn de kleine druppeltjes die je bijvoorbeeld op grassprietjes ziet liggen in de ochtend.

hoe ontstaat mist

Daarnaast kan mist ook ontstaan als warme en vochtige lucht mengt met koude lucht. Omdat er vochtige lucht nodig is voor het ontstaan van mist, zie je vaak dat het (extra) mistig is boven meren of slootjes.

Mist wordt pas echt mist genoemd op het moment dat je minder dan 1000 meter kunt zien. Natuurlijk kan mist best wel gevaarlijk zijn voor met name het verkeer, dat nu ineens veel minder kan zien. Altijd extra goed opletten als je dus op een mistige dag op de fiets stapt!

Voorbeeldvraag:

Hoe kan het dat er vaak mist ontstaat boven meren en sloten?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoge en lage druk gebied

Aanlandige en aflandige wind

Klimaatzones

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!