START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Werkhouding: het is een mindset!

Werkhouding: het is een mindset!

Geloof het of niet: maar je gedachtegang kan heel veel invloed hebben op de resultaten die je behaalt op school!

Hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel!

We maken onderscheid tussen twee verschillende denkstijlen: de fixed mindset en de growth mindset. Wat houden beide stijlen in?

Growth mindset

We beginnen met de growth mindset: met deze denkstijl ben je overtuigd dat je altijd kan verbeteren en dat je bijvoorbeeld je leermogelijkheden kunt uitbreiden. Dit betekent kort gezegd dat je dus beter kan worden in leren of slimmer kan worden als je maar genoeg oefent.

Falen betekent voor mensen met een growth mindset dat je simpelweg meer moet oefenen om het de volgende keer wel goed te doen. Met een growth mindset zie je kritiek vaak als leermomenten om met deze tips de volgende keer beter te worden.

Fixed mindset

De fixed mindset is het tegenovergestelde: heb je een fixed mindset, dan ben je misschien wel overtuigd dat je slimheid van te voren bepaald is en dat je dus niet slimmer kan worden dan je al bent. Je ontwijkt wellicht de dingen waar je niet zo goed in bent, zodat je zo min mogelijk fouten maakt. Het zou kunnen dat je sneller opgeeft dan anderen of dat je onzekerder bent omdat je denkt dat je geen invloed hebt op wat je wel of niet kunt. De fixed mindset kan ook zorgen dat je denkt: ‘dat kan ik niet!’ of ‘daar ben ik echt niet goed in’. Het is soms ook zo dat je met deze mindset stiekem ook erg bang bent om te falen. Zonde, want je loopt misschien nu wel heel veel kansen mis!

Wat nu?

Je kunt misschien al een beetje raden welke mindset het handigst is om op school te hebben: de growth-mindset. Met deze mindset sta je meer open voor verbetering en dat kan uiteindelijk je schoolresultaten verbeteren. Het is belangrijk dat je zin hebt om te leren, dan zul je namelijk merken dat het leren sneller en makkelijker gaat. Natuurlijk zal je altijd meer aanleg hebben voor het ene vak dan het andere, maar met voldoende inzet kun je meer dan je denkt! Merk je dat je toch stiekem wel een beetje een fixed-mindset hebt? Geen stress, er zijn heel veel tips en tricks om hier wat aan te doen!

Probeer voor jezelf te bedenken dat het oké is om eens een fout te maken. Fouten zijn er om van te leren en hier wordt je uiteindelijk alleen maar beter van! Heb je een keer een onvoldoende? Dat kan een keer gebeuren. Het beste wat je kunt doen is dan zoeken naar oplossingen: hoe komt het dat het deze keer niet helemaal ging zoals je wilde? Waar moet ik extra op letten bij de volgende keer dat ik zo’n taak moet maken? Er zijn veel mensen die je hier ongetwijfeld bij kunnen en willen helpen: je moeder, vader, broer, zus, docent, de teamleider, een klasgenoot.. Zie het als een leermoment en wedden dat je de volgende keer gewoon knalt?! Vergeet ook vooral niet dat waar een wil is een weg is en dat je niet meer kan doen dan je maximaal inzetten.

Studenten die hier vragen over hebben, hebben ook vragen over:

Werkhouding: wat is een goede werkhouding?

Download de huiswerkplanner

Hoe ga ik om met examenstress?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!