Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Werkhouding: wat is een goede werkhouding en wat is de rol van ouders en leerkrachten?

Al vanaf de basisschool worden leerlingen beoordeeld op hun werkhouding.

Dit is dan een apart onderwerp op het rapport, maar op de middelbare school wordt een goede werkhouding als vanzelfsprekend gezien: het is aan de leerling om zich open te stellen voor nieuwe informatie en de juiste houding in de les aan te nemen.

Een goede werkhouding bestaat uit drie onderdelen: een leerling dient gemotiveerd, geconcentreerd en zelfstandig te zijn. Op deze manier is de leerling in staat effectief en op een positieve manier bezig te gaan met de leerstof en deze leren begrijpen en toe te passen.

Mr. Chadd heeft op verschillende manieren een positieve invloed op de werkhouding van leerlingen:

  1. Motivatie . Huiswerkhulp van een van onze coaches helpt de leerling de leerstof te beheersen en stimuleert de motivatie. Een beter begrip van de leerstof zorgt al snel voor een meer positieve houding.
  2. Concentratie . Tijdens de chat met een van onze coaches ligt de concentratie van de leerling zeer hoog. Omdat de leerling één op één begeleid wordt is de kans op afleiding zeer klein. Onze coaches zorgen ervoor dat de aandacht bij de chat en het huiswerk ligt, waardoor de leerling ook actief bezig is met de leerstof.
  3. Zelfstandigheid . Mr. Chadd zorgt dat leerlingen steeds meer zelfstandig aan het werk kunnen met hun huiswerk, zowel in de klas als thuis. In de klas kunnen onze online coaches huiswerkvragen online beantwoorden, terwijl de docent meer aandacht kan geven aan leerlingen die op dat moment sterke persoonlijke begeleiding nodig hebben. Thuis kan de leerling met de telefoon binnen handbereik persoonlijke coaching ontvangen, zodat ze binnen korte tijd zelfstandig weer door kunnen gaan met de rest van hun huiswerk.

Zo werkt onze app

Ouders en leerkrachten

Voor ouders en leerkrachten is in het algemeen een essentiële rol weggelegd in het motiveren van de leerling en te zorgen voor een goede werkhouding. Leerkrachten kunnen hun lessen zo indelen dat er een goede combinatie ontstaat tussen zelfstandig werken met hoge concentratie en een klassikaal deel waarin de sfeer iets minder dwingend is. Waar het voor leerkrachten echter lastig kan zijn om 20 tot 30 leerlingen aan te sturen en te controleren op hun individuele bezigheden, kunnen ouders hun kind aanmoedigen tot goed geconcentreerd werkgedrag. Dit betekent niet dat ouders hun kind continu moeten controleren, maar zij kunnen wel zorgen voor een rustige werkomgeving zonder veel afleiding. Bovendien kunnen ouders hun kind de nodige hulpmiddelen geven, zoals hun eigen kennis en ervaring, maar bovenal: een abonnement op Mr. Chadd!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Huiswerkplanner

Huiswerk maken

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}