fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Voor Engels moet jij vast heel vaak woordjes en zinnen leren.

Niet 1, niet 2, maar soms wel honderden tegelijk! Gelukkig heeft Mr. Chadd handige leertips die je hierbij kunnen helpen.

Wil jij weten wat die tips zijn? Lees dan snel verder!

Tip 1: Flashcards maken
Heel handig bij het leren van woordjes en zinnen is het maken van flashcards. Op deze kleine, gekleurde blaadjes schrijf je het Engelse woord of de zin aan de ene kant en de Nederlandse vertaling aan de andere kant. Hierdoor kan je jezelf makkelijk overhoren en heb je geen hulp nodig van je ouders. Je kan de flashcards door elkaar husselen, zodat je telkens in een nieuwe volgorde leert!

Tip 2: Verdeel en heers
Honderden woordjes of zinnen kan je niet in een dag leren. Je hersenen kunnen zich namelijk niet uren achter elkaar concentreren: op een gegeven moment nemen ze ‘pauze’ en kan je niet meer goed nieuwe woordjes/zinnen leren.
Daarom is het erg belangrijk dat je de stof eerlijk verdeeld over meerdere dagen. Op die manier leer je elke dag een stukje en onthoud je de stof ook veel sneller. Omdat je niet zo hoeft te stressen, ben je meer ontspannen tijdens het leren. Ook dat heeft een positieve invloed op je prestatie.

Tip 3: Online hulpmiddelen
Er zijn op het internet handige sites te vinden die je kunnen helpen met leren. Wrts.nl en woordjesleren.nl zijn twee voorbeelden die door veel leerlingen gebruikt worden. Je vult je lijst met woorden of zinnen in en kan daarna op verschillende manieren jezelf overhoren. Ook herkennen en onthouden deze sites de woorden/zinnen die je nog niet goed weet, waardoor je later juist die lastige onderdelen nog een keer kan oefenen!
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeffrey.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp