START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Welke leerstijlen zijn er en welke past bij mij?

De manier van leren kan voor iedereen verschillend zijn.

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen vier leerstijlen: de doener, de dromer, de denker en de beslisser.

Maar wat zijn de verschillen en welke past bij mij?

De vier leerstijlen zijn bedacht door David Kolb en worden daarom ook wel de leerstijlen van Kolb genoemd. Voordat we de vier leerstijlen precies gaan uitleggen, is het belangrijk om te weten dat het niet uitmaakt in welk hokje je past. Of je nou een doener, een dromer, een denker of een beslisser bent, dat maakt niet uit! De ene leerstijl is niet beter dan de andere, maar het is wel goed om ze te herkennen.

De doener

Laten we beginnen met de doener. Een doener leert vooral door ervaringen en houdt van experimenteren. Als er een probleem is dan zal een doener deze proberen op te lossen door iets uit te proberen. Soms is hier niet helemaal goed over nagedacht, omdat een doener ook wel een beetje ongeduldig kan zijn. Een doener is echter wel goed in samenwerken en kan zich goed aanpassen aan nieuwe situaties.

De dromer

In tegenstelling tot de doener, denkt een dromer juist wel goed na over het aanpakken van een probleem. Daardoor komt een dromer vaak met meerdere creatieve oplossingen, maar vindt hij/zij het lastig om de juiste oplossing te kiezen. Een dromer heeft daarom vaak wat extra tijd en ruimte nodig om de goede keuze te maken. Ook bij het leren heeft een dromer wat extra tijd en ruimte nodig.

De denker

Als derde hebben we de denker. Een denker is goed in redeneren en logisch denken. Daarvoor stelt hij/zij vaak onderzoekende vragen, zoals waarom iets zo is. Een denker werkt vaak het liefst systematisch en nauwkeurig en kan daardoor niet zo goed tegen chaos. Ook werkt de denker het liefst zelfstandig uit boeken.

De beslisser

Als laatste is er nog de beslisser. Die verbindt de theorie met de praktijk. Dat betekent dat hij/zij zoekt naar manieren om iets te doen en dit vervolgens ook uitvoert. De beslisser leert het meest van voorbeelden uit de praktijk. Een beslisser neemt veel initiatief en is ook goed in plannen.

Herken jij je in een van deze leerstijlen? Dat kan jou helpen om voortaan nog beter te werk te gaan. Stel nou bijvoorbeeld dat je aan het leren bent en erachter komt dat je nu wel heel veel aan het denken bent. Dan is het goed om eens wat meer te gaan experimenteren, net als doeners. Op deze manier combineer je de verschillende stijlen en zo kun je je resultaten verbeteren!

Vind je het nog lastig om te herkennen welke leerstijl het best bij jou past? Er zijn verschillende tests die je kunt doen om erachter te komen. Op https://www.123test.nl/leerstijl/ kun je dit binnen een paar minuten testen.

Studenten die hier vragen over hebben, hebben ook vragen over:

Loci-methode

Met deze tips kan leren best leuk zijn!

Problemen met leren: hoe ga ik hier mee om?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!