START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Ik heb problemen met leren: hoe ga ik hiermee om?

Het is erg vervelend als het leren niet altijd goed lukt.

Ook al doe je nog zo je best, het kan zijn dat je die woordjes voor Frans maar niet kunt onthouden of dat je de uitleg van je wiskundeleraar niet kunt bijhouden.

Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig kun je er wel iets aan doen!

Leerproblemen vs leerstoornissen

Leerproblemen zijn eigenlijk problemen die goed op te lossen zijn met wat extra hulp en aandacht. Ze worden vaak veroorzaakt door factoren in je omgeving waar jij niets aan kunt doen, maar die wel invloed op jou hebben. Misschien past de lesmethode wel niet goed bij jouw leerstijl of zijn er bepaalde gebeurtenissen die aandacht van jou vragen waardoor je je minder goed kunt concentreren. Leerproblemen zijn vaak tijdelijk en goed op te lossen. Leerstoornissen daarentegen (zoals dyslexie of dyscalculie) kun je niet oplossen, maar hier kun je wel mee leren omgaan.

Oorzaken en oplossingen van leerproblemen

In dit artikel zullen we het vooral hebben over leerproblemen en hoe je hier het beste iets tegen kunt doen. Daarvoor is het eerst belangrijk om te weten wat de oorzaak is van jouw leerproblemen. Zoals we hierboven ook al zeiden, leerproblemen ontstaan vaak door zogenaamde omgevingsfactoren, dit zijn dingen waar jij geen invloed op hebt. Voel je daarom ook niet schuldig als jij problemen hebt met leren en praat erover. Om achter de oorzaak te komen, kun je voor jezelf nagaan wanneer jij het meest last hebt van problemen tijdens het leren. Is dit met een bepaald vak? Is dit als je thuis zit te leren? Of heb je er de hele tijd last van? Als het namelijk bij één vak is dan kan het komen doordat de lesmethode gewoon niet goed bij je past of omdat de leraar misschien niet lesgeeft op een manier die bij jou past. In dit geval kun je met je leraar overleggen hoe jullie dit het beste kunnen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan extra oefeningen of bijles. Heb je moeite met je concentratie als je thuis zit te leren of heb je er de hele tijd last van? Dan kan het zijn dat je veel afleiding om je heen hebt. Bespreek daarom met je ouders hoe je een rustige werkplek kunt creëren of bedenk beloningen voor als je je huiswerk af hebt.

Vraag om hulp

Wanneer je keihard voor een toets hebt geleerd en je er heel wat tijd aan hebt besteed, dan wil je natuurlijk ook graag een goed cijfer. Maar als dat door je leerproblemen niet lukt, dan kan dat slecht zijn voor je motivatie. Hierdoor ga je misschien denken: ‘Hoe hard ik ook mijn best doe, het lukt toch niet, dus dan doe ik er wel niets meer voor!’. Dat wil je natuurlijk niet, want je wilt gewoon een goed cijfer. Daarom is het belangrijk om er iets aan te doen. Onthoud hierbij: je hoeft het niet alleen te doen! De belangrijkste tip die we je willen meegeven is dan ook dat je best hulp mag vragen aan iemand anders. Ga naar je ouders, je mentor of een andere leraar op school. Zij willen je namelijk allemaal graag helpen! Samen kunnen jullie gaan kijken naar de oorzaken en oplossingen.

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!