fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Wat neem je mee naar je eindexamen?

Het eindexamen: iedereen moet eraan geloven.

Je hebt je weken, of misschien wel maanden voorbereid om zo goed mogelijk te scoren op de eindexamens.

Dan is het wel handig om de juiste spullen mee te nemen. Hieronder vertellen we je wat je mee moet nemen, zodat je helemaal goed voorbereid de examenzaal binnenstapt!

Voor alle vakken
Er zijn een aantal dingen die je standaard mee moet nemen naar je eindexamen. Ten eerste is het belangrijk dat je schrijfgerei in orde is. Neem altijd twee pennen mee naar je eindexamen. Mocht een van de twee het begeven, kan je zonder al te veel moeite verder. Hierdoor raak je niet uit je concentratie. Ten tweede neem je ook een potlood en een gum mee. Het is soms bijvoorbeeld handig om eerst meerkeuzevragen aan te kruisen met potlood en pas als je het zeker weet het in te vullen met pen. Ten slotte is het goed om een markeerstift/fineliner mee te nemen, zodat je belangrijke zaken kan arceren. Dit zorgt voor meer overzicht tijdens het maken van je examen.

Ook is het goed om altijd een flesje water mee te nemen. Je zit soms wel drie uur achter elkaar te zwoegen aan het examen, en dan is het fijn als je soms een slokje water kan nemen. Zorg ervoor dat je een hersluitbaar flesje meeneemt, zodat je niet per ongeluk water over je papieren heen gooit. Daarnaast mag je ook wat te eten meenemen. Het is voor je mede examenleerlingen fijn als dit niet al te veel geluid maakt. Hoe vervelend is het als je constant geluiden van verpakkingen en mensen die eten om je heen hoort terwijl jij je probeert te concentreren op een vraag. Kies voor bijvoorbeeld voor een banaan of een koekje wat niet al te veel kraakt.

Talen
Bij de talen mag je, naast wat we hierboven al genoemd hebben, ook altijd een woordenboek gebruiken bij je examen. Het ligt aan je school of je zelf een woordenboek mee moet nemen, of dat je een woordenboek van school krijgt. Het is goed om dit van te voren even te vragen bij je docent. Weet je niet of je zelf een woordenboek mee moet nemen of je een woordenboek krijg van school? Neem geen risico en stop een woordenboek in je tas, dan kan je op het moment dat je de examenzaal in loop nog even vragen of je je eigen woordenboek mee naar binnen moet nemen of niet.

Vakspecifieke hulpmiddelen
Bij de exacte vakken heb je ook een aantal dingen nodig om het examen zo goed mogelijk te kunnen maken.

  • Neem tijdens je wiskunde-examen je rekenmachine mee. Voor havisten en vwo-leerlingen is dit een grafische rekening, voor vmbo-leerlingen is dit een gewone rekenmachine. Neem daarnaast ook een geodriehoek en eventueel een passer mee.
  • Ook voor de vakken economie en M&O moet je een rekenmachine meenemen. Belangrijk is dat je hiervoor alleen een normale rekenmachine mag gebruiken, en niet je grafische rekenmachine.
  • Tijdens de examens voor biologie, natuurkunde en scheikunde mag je gebruik maken van een BiNaS. Vaak zorgt je school dat er voor iedereen een BiNaS krijgt, maar het is goed om dit nog even na te vragen. Weet je niet of je school een BiNaS voor je heeft om te gebruiken? Neem je BiNaS dan sowieso mee! Zonder een BiNaS is het heel lastig om een examen te maken van een van deze vakken.
  • Bij het eindexamen voor aardrijkskunde mag je gebruik maken van een atlas. Meestal heeft je school een atlas voor je, maar ook hierbij kan het zeker geen kwaad het even te controleren!

Als je al deze spullen bij je hebt, loop je goed voorbereid de examenzaal binnen!

Wij hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met de eindexamens. Heb je toch nog vragen over wat je mee moet nemen naar het examen, of over andere dingen die met je eindexamen te maken hebben, twijfel dan niet en stel een van onze coaches een vraag via de chat!​​


Deze uitleg is geschreven door Suze.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp