Nieuwe manier van chatten met onze Chaddbot

Bij Mr. Chadd zijn we constant op zoek naar de beste dienstverlening voor onze gebruikers. In het afgelopen jaar hebben we daarom hard gewerkt aan de introductie van onze Chaddbot, die mede mogelijk wordt gemaakt door kunstmatige intelligentie. Vanaf nu zullen gesprekken voor bepaalde vakken starten met deze innovatieve leerassistent.

De Chaddbot is fantastisch!

Hoe werkt de Chaddbot?

Ontdek hoe meer leerlingen sneller geholpen kunnen worden terwijl antwoorden nog altijd op een consistente, pedagogisch en didactisch verantwoorde manier gevoerd worden. De Chaddbot geeft haar uitleg door de leerling met gerichte vragen naar het antwoord te leiden i.p.v. het zomaar voor te schotelen. Verder is de bot zeer creatief en wordt binnen luttele seconden een treffend voorbeeld of oefenvraag gecreëerd die perfect aansluit bij de belevingswereld van de leerling.

Het is in de onderwijswereld niet onopgemerkt gebleven dat kunstmatige intelligentie ook in en om de klas haar intrede doet. Bij Mr. Chadd vinden we het belangrijk om leerlingen te leren hier op een verantwoorde manier mee om te gaan, zodat ze van gesprekken met de Chaddbot ook echt iets leren. Dit doen wij o.a. door:

  • Elk gesprek te starten door te vragen naar de leerstof van de leerling
  • De uitleg te baseren op de leerlijnen en stof van het Nederlandse curriculum
  • De leerling wordt met prikkelende vragen naar het antwoord geleid
  • Elk gesprek wordt afgesloten door een korte conclusie.

Wat is het verschil met ChatGPT?

Sommige weten leerlingen de weg naar ChatGPT al te vinden. Bij Mr. Chadd krijgt de school ook via ons schoolportaal inzicht in de gestelde vragen. Wij demonstreren tevens graag in een korte video wat ook de inhoudelijk toegevoegde waarde van Mr. Chadd is ten opzichte van dit soort tools. Hiervoor hebben we de volgende korte video:

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Kunnen leerlingen nog steeds een mens als coach krijgen wanneer ze dat willen?

Zeker. Er verandert niets aan de dienstverlening die je van Mr. Chadd gewend bent. De introductie van de Chaddbot is alleen een toevoeging hierop. Gedurende het hele gesprek staat bovenaan de chat een button met “Naar coach” in beeld, waarna de leerling zo snel mogelijk met een gekwalificeerde coach wordt doorverbonden.

Vraag 2: Is deze Chaddbot er voor alle vakken en leerlingen?

In eerste instantie nog niet. De kwaliteit van de geboden uitleg staat bij Mr. Chadd altijd voorop. Dat betekent dat de Chaddbot pas ingeschakeld wordt wanneer de gegeven uitleg voor een bepaald vak uitgebreid getest is. Op dit moment betekent dit dat deze functionaliteit alleen beschikbaar is voor de volgende vakken: aardrijkskunde, biologie, filosofie, geschiedenis en maatschappijleer.

Verder vereist elke leerling een ander type uitleg en moeten veel verschillende versies van de Chaddbot gemaakt worden om alle leerlingen te kunnen bedienen. Er is voor gekozen om deze functionaliteit in eerste instantie alleen beschikbaar te maken voor de volgende niveaus: vmbo-tl, havo en vwo. Voor deze niveaus is de bot beschikbaar voor alle jaarlagen en specialisaties (zoals tweetalig onderwijs). We streven ernaar in de toekomst alle leerniveaus te ondersteunen.

Vraag 3: Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de gesprekken?

Bij elk gevoerd gesprek kijkt een onderwijsprofessional mee, zij monitoren de kwaliteit in real-time en kunnen ingrijpen waar nodig. Dit houdt in dat zij het gesprek kunnen overnemen en doorsturen naar een coach. De ervaring leert wel dat dit zo goed als nooit nodig is. Verder is de Chaddbot zo ingesteld dat er bij twijfel over de kwaliteit van de te geven uitleg wordt doorverwezen naar de docent.

Vraag 4: Zitten er extra kosten verbonden aan deze nieuwe functionaliteit? Nee. Deze functionaliteit is puur als extraatje toegevoegd aan Mr. Chadd. De kosten voor het afnemen van Mr. Chadd worden hiervoor niet verhoogd.

Vraag 5: Zie ik deze chats ook terug in het schoolportaal?

Absoluut. Deze chats zijn ook zichtbaar in het schoolportaal voor de vakken en klassen waar je als docent aan gekoppeld bent. Ze zijn zichtbaar onder het thema “Chaddbot”.

Vraag 6: Betekent de introductie van deze Chaddbot ook dat Mr. Chadd nu 24/7 beschikbaar is?

Nee. De openingstijden van Mr. Chadd veranderen voorlopig niet door de introductie van de Chaddbot. Dit heeft ermee te maken dat we altijd de mogelijkheid willen bieden om naar een menselijke coach over te gaan als een leerling dat prettig vindt en dat de mensen van ons kwaliteitsteam ook beschikbaar moeten zijn om de kwaliteit te monitoren. Verder nemen we ook mee dat het faciliteren en mogelijk stimuleren van het doen van schoolwerk middernacht niet wenselijk wordt geacht.

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons