Wat doet een projectbegeleider bij Mr. Chadd?

Leestijd: 10 minuten

Het leuke aan de functie van projectbegeleider bij Mr. Chadd? Het contact met de schoolleiders, het vertrouwen kweken bij docenten en de noodzaak bewijzen aan leerlingen. Het opbouwen van een relatie met samenwerkingspartners maakt het werk aantrekkelijk. Die relatie ontstaat natuurlijk niet zomaar; door vooral menselijk te zijn kom je echter al een heel eind. Tussen het bedrijf Mr. Chadd en de school in staan (en soms ook een filter zijn van en naar…) en luisteren behoren tot de basisvaardigheden van een projectbegeleider.

Zoals een prachtige serie uit ons kikkerlandje al verried bestaat het leven -dus ook het leven van een projectbegeleider- uit goede én slechte tijden. Uiteraard zijn er situaties die je liever niet hebt of liever anders had willen aanpakken. Soms is het lastig om docenten te laten inzien dat wij hen niet willen vervangen, maar er wel voor de leerlingen of studenten willen zijn als zij niet (kunnen) reageren. Wij erkennen allemaal de kracht en importantie van de docenten in het leerproces van leerlingen en studenten. De realiteit is echter ook dat docenten zo nu en dan willen genieten van een avond vrij, weekend of vakantie. En juist dan willen wij er als Mr. Chadd voor de leerlingen en studenten zijn. Door goed te luisteren lukt het steeds beter deze boodschap goed over te brengen, hierdoor herkennen docenten steeds meer onze waarde.

Wat mij betreft zit het succes van een samenwerking hem in een positieve start met docenten. De docent is wat mij betreft de belangrijkste stakeholder in het hele verhaal; zij hebben de macht om het succes van Mr. Chadd te vermenigvuldigen, ze zien immers zo’n 25 leerlingen of studenten in een keer. Het verzorgen van een goede eerste bijeenkomst met docenten is daarom een activiteit die vrolijk, informerend en interactief moet zijn. Docenten moeten ervaren wanneer Mr. Chadd een meerwaarde is voor hun leerlingen of studenten.

Pieter projectbegeleider

Wellicht is het opgevallen dat ik het constant heb over leerlingen én studenten. Dat komt doordat wij samenwerken met VO-scholen en mbo-scholen. De studenten op onze samenwerkingspartners in het mbo kunnen uiteraard net zo goed gebruik maken van Mr. Chadd als scholieren uit het VO. De samenwerking met een vavo-school uit de Randstad bewijst nu ruim een jaar dat Mr. Chadd erg geschikt is voor studenten van het vavo-onderwijs. Doordat deze studenten bewust bezig zijn een (onderdeel van het) diploma te behalen zien ze Mr. Chadd als belangrijke schakel bij het studieproces.

Hoe ziet een dag eruit? Als projectbegeleider ben je bezig met het onderhouden van contact met samenwerkingspartners. Dat bestaat uit presentaties geven bij potentiële nieuwe samenwerkingspartners, maar ook aansluitingen verrichten in klassen bij bestaande samenwerkingspartners. Persoonlijk beweeg ik me bij voorkeur voort op locatie, op de scholen. Met een kop koffie de stand van zaken bespreken met de aanvoerdersgroep en kijken wat we gaan doen om te zorgen dat leerlingen onze app beter weten te vinden. Dit doen we door in het schoolportaal te kijken welke klassen een laag activatiepercentage hebben; hierdoor gaan we gericht bepaalde klassen in. De mooiste presentatie om te geven is het laten zien van ons Schoolportaal aan docenten. Hiermee krijgen ze inzicht in de chats die de leerlingen volgen. Ik vind dat voor docenten de absolute meerwaarde van Mr. Chadd. Hiermee weten docenten niet alleen welke vragen er binnen de muren van de klas gesteld worden, maar ook daarbuiten.

Pieter Boers

Pieter Boers

13 december, 2022

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons