Case study: "Mr. Chadd is écht van toegevoegde waarde"

Leestijd: 10 minuten

Sinds het voorjaar van 2021 helpt Mr. Chadd de leerlingen van het OLV Breda. Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen tot dusver. We spraken daarom met Mireille Rasenberg, afdelingsleider vwo én docent op het OLV Breda.

De aanleiding om te starten met Mr. Chadd

We vroegen Mireille eerst naar de concrete aanleiding waarom het OLV besloot te starten met Mr. Chadd. “Docenten hadden soms vraagtekens bij het feit of de lesstof goed overkwam, of de leerlingen het wel begrepen. Je merkt als vakdocent dat leerlingen bepaalde hiaten in de lesstof hebben. Mr. Chadd gaf leerlingen de kans de vragen te stellen die je normaal tijdens een les niet zo makkelijk stelt.”

Een vraagbaak voor leerlingen

Mireille geeft aan dat Mr. Chadd op twee manier wordt ingezet door het OLV. “Mr. Chadd wordt voornamelijk ingezet als vraagbaak. We zien dat het gebruik ook vooral in de namiddag, avond of in het weekend plaatsvindt.”

Dit is een trend die we bij Mr. Chadd sowieso zien, op deze momenten van de dag of van de week is het drukker op het systeem.

Toch vertelt Mireille dat Mr. Chadd ook als mogelijkheid tot differentiatie bínnen de klas wordt ingezet.

Differentiëren met Mr. Chadd

“Daarnaast wordt Mr. Chadd ook ingezet in de lessen, maar dan meer als differentiatievorm die een docent kan gebruiken op het moment dat er meerdere vragen tegelijkertijd zijn in de klas. De docent helpt een individuele leerling, terwijl de overige leerlingen dan worden gestimuleerd hun vraag bij Mr. Chadd te stellen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat leerlingen constant achter hun laptop of mobiele telefoon zitten, maar je kunt het inzetten in de klas als je meerdere soorten vragen tegelijkertijd tijdens je les hebt.”

De samenwerking met Mr. Chadd

De samenwerking met Mr. Chadd wordt als zeer prettig ervaren door Mireille. “De mensen bij Mr. Chadd weten waar ze het over hebben, zij weten wat nodig is in het onderwijs. Verder is de kwaliteit van de coaches goed. Het is gewoon onderwijskundig zeer verantwoord.

Advies aan andere scholen

Mireille krijgt wel eens telefoontjes van andere scholen met de vraag of zij ook gebruik moeten gaan maken van Mr. Chadd. “Ik geef eigenlijk altijd hetzelfde antwoord. Het is écht van toegevoegde waarde voor de leerling, maar ook voor de school. Je hebt opeens inzicht in waar leerlingen tegenaan lopen.”

Mr. Chadd en het OLV in het kort:

  • De leerlingen krijgen snelle en goede hulp. Zeker de fotofunctie op de app is heel fijn.
  • De vakdocent krijgt via het schoolportaal inzicht in de hiaten in de lesstof.
  • Ook buiten de deuren van de school krijgen de leerlingen kwalitatieve hulp.
Jeroen Balk

Jeroen Balk

7 november, 2022

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons