START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De omtrek berekenen

Boer Hans wil graag weten hoeveel meter prikkeldraad hij nodig heeft om zijn hele weiland mee af te zetten. Hij heeft alleen geen idee hoe hij erachter moet komen. Hij moet hiervoor de omtrek van zijn weiland berekenen.

Help jij hem bij het berekenen van de omtrek van zijn weiland?

omtrek berekenen

Om de omtrek van een vierkant te berekenen, moet je de lengten van de zijden van het weiland weten. Zorg er eerst voor dat alle afmetingen in dezelfde eenheid staan, bijvoorbeeld in meters. Om de omtrek te berekenen van een vierkant, tel je alle zijden bij elkaar op. Dit is dus de lengte + breedte + lengte + breedte.

Het weiland van boer Hans is alleen geen mooi vierkant. In afbeelding 1 zie je hoe het weiland van boer Hans er uit ziet.

Afbeelding 1: Het weiland van boer Hans

de omtrek berekenen

Voor het berekenen van de omtrek verandert er niet zo veel aan de formule die hierboven staat. Je kiest een punt waar je begint met tellen, bijvoorbeeld in de linkerbovenhoek van het weiland, en je telt alle zijden bij elkaar op tot je weer in de linkerbovenhoek van het weiland bent. Zo bereken je de omtrek van het weiland van Boer Hans.

Kun jij nu berekenen hoeveel meter prikkeldraad boer Hans nodig heeft om zijn hele weiland mee af te zetten?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Oppervlakte en inhoud van figuren

De omtrek van een cirkel berekenen

Ribben van een kubus en prisma

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!