START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Verwijswoorden

Verwijswoorden, het is niet altijd even makkelijk! Wanneer gebruik je welk verwijswoord? Dat legt Mr. Chadd je hier uit!

Verwijswoorden zijn woorden die wijzen naar een ander woord. Dit kunnen woorden zijn die al een keer genoemd zijn, maar ook woorden die later pas genoemd worden. Er zijn verschillende soorten verwijswoorden. Verwijswoorden

  1. Verwijzen naar persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden. Hierbij wordt het onderscheid gemaakt tussen mannelijke, vrouwelijke en onzijdige woorden. Om naar een mannelijk woord te verwijzen gebruik je ‘hij’ en ‘zijn’. De woorden ‘zij’en ‘haar’ verwijzen naar vrouwelijke woorden. Om naar onzijdige woorden te verwijzen gebruik je ‘het’ of ‘zijn’. Namen van landen en steden vallen onder de categorie ‘Onzijdig’.
  2. Het persoonlijk voornaamwoord ‘het’ kan je gebruiken om te verwijzen naar een voorafgaande zin, zoals: ‘Als je honger krijgt, moet je het zeggen’. Je kan ‘het’ ook gebruiken om te verwijzen naar een zin die nog moet komen, zoals: ‘Het is jammer dat het regende, daarom konden we niet naar buiten’.

Oefenen met verwijzen? Vul dan in de onderstaande zinnen het juiste verwijswoord in!

  1. De directie heeft ____ werknemers een week extra vakantie beloofd.
  2. Het Nederlandse elftal heeft gisteren ____ eerste wedstrijd gespeeld.
  3. De stad Groningen is prettig wonen voor ____ inwoners.

Wil je nog meer uitleg over verwijswoorden? Of heb je vragen? Chat dan met één van onze slimme coaches, zij zitten voor je klaar!

Andere bezoekers keken ook naar: Voegwoorden

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het aanwijzend voornaamwoord

Verwijzen: hoe doe je dat precies?

Wederkerend en wederkerig voornaamwoord

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!