START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Utopie en dystopie

Utopie en dystopie: twee woorden die je vast wel voorbij hebt zien komen in je boek, allebei zeggen ze iets over de wereld.

Wat betekenen ze eigenlijk precies? Hieronder legt Mr. Chadd het voor je uit!

Utopie en dystopie

Utopie

Heb je wel eens gehoord van het tv-programma Utopia? Daarin moeten 15 onbekende Nederlanders samen hun ideale samenleving opbouwen. De titel van dit programma is afgeleid van het woord utopie. Misschien dat je nu al iets beter weet wat het betekent.

Een utopie is een ideale wereld die jij je wel kan voorstellen, maar eigenlijk nooit zal kunnen bereiken. Alles is er perfect, precies zoals jij dat wil. Iedereen is gezond, heeft werk, heeft genoeg geld en er is bijvoorbeeld helemaal geen criminaliteit. Dat klinkt perfect, toch? Dit is direct ook hoe het woord utopie vaak wordt gebruikt, om iets prachtigs uit te drukken wat toch nooit gehaald zal worden.

Dystopie

Precies tegenover een utopie staat een dystopie. Dit is nou juist een wereld waar jij absoluut niet in wil leven. Er zijn een heleboel akelige, vervelende kenmerken.

Je kan hier bijvoorbeeld denken aan een samenleving waarin de overheid veel geweld gebruikt en je dus bijna niks zelf mag doen of een samenleving met veel ziekte en criminaliteit. Een dystopie is dus een samenleving waar je liever niet in terecht komt!

Zo werkt de app

Stof tot nadenken…

Wat is jouw utopische samenleving? Hoe ziet jouw ideale samenleving eruit? Andersom, wat is jouw dystopische samenleving? In wat voor wereld wil jij absoluut niet in leven?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Afhankelijkheidstheorie en wereld-systeemtheorie

Hoe maak ik een goede samenvatting?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!