START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Christoffel Columbus: wie was hij eigenlijk?

Één van de meest bekende, en misschien wel dé bekendste, ontdekkingsreiziger van de gehele geschiedenis.

Maar wat waren precies zijn plannen? Dat zocht Mr. Chadd speciaal voor jou uit!

Christoffel Columbus

Christoffel Columbus werd in 1451 geboren in de Italiaanse stad Genua. In zijn jeugd had Columbus maar weinig onderwijs gehad. Dit was de reden dat veel jonge volwassenen uit de regio Genua zeemannen werden. Zo ook Columbus.

Het grote doel van die tijd was het vinden van een nieuwe route naar India. Daar waren namelijk veel specerijen te halen, die vervolgens weer verhandeld konden worden. Men wist al wel dat de aarde rond was, en daarom kwamen er plannen voor een westwaartse route naar Indië. Onthoud goed, tijdens het maken van deze plannen wist nog niemand van het bestaan van Amerika af!

Ontdekken Amerika

Christoffel Columbus wordt door velen gezien als dé ontdekker van Amerika. Je zou kunnen zeggen dat de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen, de ontdekkers zijn, maar dat was in de rest van de wereld helemaal niet bekend. De ontdekking van Amerika door Columbus was eigenlijk een soort toeval, want hij wilde eigenlijk naar India varen. Toen hij in 1492 in Amerika aankwam, dacht hij dat hij in India was. Dit was ook de reden dat hij de oorspronkelijke bewoners van Amerika indianen noemde.

Zo werkt de app

Columbus maakte later nog twee reizen naar Amerika. Wat wel vreemd is, is dat Columbus zelf nooit heeft geweten dat hij Amerika had ontdekt. Tijdens al zijn reizen dacht hij nog steeds dat hij op weg was naar India. In werkelijkheid was dit dus Amerika.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De ontdekking van Amerika

Modern imperialisme

Kolonialisme: wat is het?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!