Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Christoffel Columbus: wie was hij eigenlijk?

Één van de meest bekende, en misschien wel dé bekendste, ontdekkingsreiziger van de gehele geschiedenis.

Maar wat waren precies zijn plannen? Dat zocht Mr. Chadd speciaal voor jou uit!

Christoffel Columbus

Christoffel Columbus werd in 1451 geboren in de Italiaanse stad Genua. In zijn jeugd had Columbus maar weinig onderwijs gehad. Dit was de reden dat veel jonge volwassenen uit de regio Genua zeemannen werden. Zo ook Columbus.

Het grote doel van die tijd was het vinden van een nieuwe route naar India. Daar waren namelijk veel specerijen te halen, die vervolgens weer verhandeld konden worden. Men wist al wel dat de aarde rond was, en daarom kwamen er plannen voor een westwaartse route naar Indië. Onthoud goed, tijdens het maken van deze plannen wist nog niemand van het bestaan van Amerika af!

Ontdekken Amerika

Christoffel Columbus wordt door velen gezien als dé ontdekker van Amerika. Je zou kunnen zeggen dat de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen, de ontdekkers zijn, maar dat was in de rest van de wereld helemaal niet bekend. De ontdekking van Amerika door Columbus was eigenlijk een soort toeval, want hij wilde eigenlijk naar India varen. Toen hij in 1492 in Amerika aankwam, dacht hij dat hij in India was. Dit was ook de reden dat hij de oorspronkelijke bewoners van Amerika indianen noemde.

Zo werkt de app

Columbus maakte later nog twee reizen naar Amerika. Wat wel vreemd is, is dat Columbus zelf nooit heeft geweten dat hij Amerika had ontdekt. Tijdens al zijn reizen dacht hij nog steeds dat hij op weg was naar India. In werkelijkheid was dit dus Amerika.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De ontdekking van Amerika

Modern imperialisme

Kolonialisme: wat is het?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}