fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Één van de meest bekende, en misschien wel dé bekendste, ontdekkingsreiziger van de gehele geschiedenis.

Maar wat waren precies zijn plannen? Dat zocht Mr. Chadd speciaal voor jou uit!

Christoffel Columbus
Christoffel Columbus werd in 1451 geboren in de Italiaanse stad Genua. In zijn jeugd had Columbus maar weinig onderwijs gehad. Dit was de reden dat veel jonge volwassenen uit de regio Genua zeemannen werden. Zo ook Columbus.


Het grote doel van die tijd was het vinden van een nieuwe route naar India. Daar waren namelijk veel specerijen te halen, die vervolgens weer verhandeld konden worden. Men wist al wel dat de aarde rond was, en daarom kwamen er plannen voor een westwaartse route naar Indië. Onthoud goed, tijdens het maken van deze plannen wist nog niemand van het bestaan van Amerika af!

Ontdekken Amerika
Christoffel Columbus wordt door velen gezien als dé ontdekker van Amerika. Je zou kunnen zeggen dat de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen, de ontdekkers zijn, maar dat was in de rest van de wereld helemaal niet bekend. De ontdekking van Amerika door Columbus was eigenlijk een soort toeval, want hij wilde eigenlijk naar India varen. Toen hij in 1492 in Amerika aankwam, dacht hij dat hij in India was. Dit was ook de reden dat hij de oorspronkelijke bewoners van Amerika indianen noemde.

Zo werkt de app

Columbus maakte later nog twee reizen naar Amerika. Wat wel vreemd is, is dat Columbus zelf nooit heeft geweten dat hij Amerika had ontdekt. Tijdens al zijn reizen dacht hij nog steeds dat hij op weg was naar India. In werkelijkheid was dit dus Amerika.

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp