START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Vormen van Sie

Het woordje Sie kan in het Duits een grote bron van verwarring zijn.

Waarom zou dat nu zo moeilijk zijn? Dat legt Mr. Chadd je uit!

De Duitse taal kent twee, eigenlijk zelfs drie vormen van één woordje: sie . Deze verschillende vormen worden soms nog wel eens door elkaar gehaald en ze kunnen hele andere dingen betekenen. Hieronder leggen we ze één voor één voor je uit zodat jij dit nooit fout zal doen op je toets.

vormen van sie

Sie als enkelvoudsvorm

De eerste vorm van sie is de enkelvoudsvorm. Het betekent dan ‘zij’, alsof je over één (vrouwelijk) iemand/iets praat. Denk bijvoorbeeld aan de zin “Zij heeft het boek gekocht 🡪 Sie hat das Buch gekauft.”

Zo werkt de app

Sie als meervoudsvorm

De tweede vorm van sie is de meervoudsvorm. Hier betekent het ook ‘zij’, alleen is het verschil dat je nu over meerdere personen praat, bijvoorbeeld “Zij hebben mij geholpen.’ 🡪 Sie haben mir geholfen”.

Sie als beleefdheidsvorm

De derde vorm van Sie is de beleefdheidsvorm. Waar wij in Nederland het woordje ‘u’ gebruiken als we beleefd willen zijn of praten tegen een ouder iemand, gebruiken ze in het Duits het woordje Sie . De beleefdheidsvorm is de enige vorm waarbij het woordje altijd met hoofdletter wordt geschreven, ook als het dus niet aan het begin van de zin staat!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Het persoonlijk voornaamwoord: wat is dit?

De Umlaut

Meervoud in het Duits: hoe werkt dat?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!