START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Voorbereiden mondeling Duits

In je laatste jaar van de middelbare school moet je bij Duits niet alleen een examen maken, je krijgt ook een mondeling.

Hoe kan je je nou het beste voorbereiden op zo’n toets? Mr. Chadd geeft je vijf handige tips en tricks!

1. Stampen, stampen, stampen

Het is voor een mondelinge toets ontzettend belangrijk dat je veel woordjes weet. Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren al veel woordjes- of idioomtoetsen gehad, die je woordenschat best wel groot gemaakt hebben. Probeer deze alleen nog groter te maken! Hoe meer woordjes jij weet, hoe minder groot de kans is dat je middenin het gesprek met je docent stilvalt. Sommige woordcombinaties, zoals “Meiner meinung nach …” of “Ich glaube” zijn handig om vaak te gebruiken.

2. Kijk televisie of YouTube

Het is een beetje een cliché, maar je leert heel veel van kijken en luisteren naar Duitse televisie of YouTube-video’s. Niet alleen hoor je misschien nieuwe woorden en uitspraken, je hoort ook hoe een Duitser bepaalde woorden uitspreekt. Super handig!

3. Voorbereiding is key

Het voordeel van een mondeling is dat je hem van tevoren al goed kan voorbereiden. Je weet wat er verwacht wordt en welke onderdelen behandeld worden. Bereid jezelf dus goed voor! Kies leuke onderwerpen die je zelf interessant vindt, daar kan je waarschijnlijk ook het meest van leren.

4. Oefenen, maar niet leren

Het kan heel handig zijn om voor je mondeling een aantal keer te oefenen, samen met een klasgenoot of een van je ouders. Hierdoor wen je alvast aan spreken in het Duits over jouw onderwerpen.

Wat je niet moet doen, is je hele mondeling op papier zetten en deze heel hard uit je hoofd gaan leren. Je docent gaat bij je mondeling dan merken dat je eigenlijk een zelfgemaakte Duitse brief hardop aan het oplezen bent en niet een gesprek aan het voeren bent. Oefen dus vooral in Duits praten, maar bereid je mondeling niet woordje voor woordje voor!

5. Blijf rustig

Het ligt voor de hand om in de stress te raken tijdens het gesprek. Je wil zoveel mogelijk vertellen in goed Duits. Als dat even misgaat, ligt paniek op de loer, maar dat is nergens voor nodig! Je docent verwacht echt niet dat jij net zo goed Duits kan praten als Franz Müller uit Berlijn of Peter Hanschmann uit Frankfurt.

Probeer zo goed mogelijk Duits te praten, maar blijf rustig als dat even niet lukt. Denk terug aan bepaalde woordjes of standaardzinnetjes die je geleerd hebt en ga weer rustig verder!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Leertips woorden en zinnen Duits

Zakelijke brief in het Duits: hoe schrijf ik die?

Rangtelwoorden Duits

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!