NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Luistertoets Duits: hoe oefen ik hier voor?

Psst… goed luisteren! Er komt een luistertoets Duits aan! Om een luistertoets goed te maken, moet je wel meer kunnen dan alleen luisteren.

“Wat dan?” hoor ik je denken. Lees het hier!

Luistertoets Duits

Om een luistertoets goed te maken, is het belangrijk om de vaardigheid te ontwikkelen om Duits goed te kunnen begrijpen. Bij een normale toets kun je enkele dagen van tevoren een boek pakken en jezelf voorbereiden op de toets, maar bij een luistertoets moet je een vaardigheid ontwikkelen en dat iets wat opgebouwd moet worden. Hoe meer je oefent, hoe groter deze vaardigheid wordt.

Er zijn veel manieren om de vaardigheid in het luisteren van Duits te verbeteren. Het is namelijk belangrijk om een goede woordenschat te hebben en om de tekst te begrijpen ondanks dat er snel gesproken wordt. Enkele manieren om dit te oefenen, zijn:

  • Televisie: Kijk en luister naar Duitstalige programma’s.
  • DVD / Films: Laat de ondertiteling van een Duitstalige film of serie weg of zet de ondertiteling in het Duits in plaats van Nederlands.
  • CD / muziek: Zoek bekende Duitse liedjes en luister deze. Je kunt eventueel de songtekst erbij pakken en meelezen wat er gezongen wordt. Probeer te begrijpen wat er gezegd wordt en zoek eventueel woorden op. Misschien staat er ook wel een vertaling van de songtekst op het internet.
  • Internet: Kijk filmpjes die jij leuk vindt op YouTube en maak gebruik van sites die oefenmateriaal aanbieden.

Welke methode je ook kiest (het liefst meerdere natuurlijk!), is het erg belangrijk dat regelmatig oefent. Door iets vaker goed te oefenen word je er vanzelf beter in.

Tijdens de luistertoets

Het is belangrijk om uitgerust te zijn tijdens de luistertoets, omdat je je goed moet concentreren op de gesproken tekst. Als het kan, is het ook fijn als je de avond van tevoren of op de dag zelf voor de luistertoets nog wat Duits hebt gehoord. Dan zit je er al wat meer in.

  • Probeer tijdens de toets goed te luisteren naar de inleiding en te bedenken wat je al weet van het onderwerp.
  • Ook is het handig om de vraag en de antwoorden alvast te lezen voordat je gaat luisteren naar het fragment (in de pauzes), dan weet je waar je op moet letten tijdens het luisteren. Je kunt dan dus gericht luisteren.
  • Luister vervolgens goed naar het fragment en probeer het antwoord te ontdekken. Vaak geven de sprekers het antwoord meerdere keren in verschillende woorden, dus probeer goed geconcentreerd te luisteren.

Kortom:

Om een luistertoets goed te maken, is het belangrijk om de vaardigheid te ontwikkelen om Duits goed te kunnen begrijpen. Hoe meer je oefent, hoe groter deze vaardigheid wordt. Dit kan bijvoorbeeld door televisie of films in het Duits te kijken of Duitse muziek te luisteren.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Leestoets Duits: hoe oefen ik hier goed voor?

Literatuurtoets Duits: hoe bereid ik me goed voor?

Zakelijke brief in het Duits: hoe schrijf ik die?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!