START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Veilig internetten: hoe doe je dat?

Veilig internetten: hoe doe je dat?

Internet is erg gewoon geworden in ons dagelijks leven, zo betalen we op internet en slaan we er bestanden op.

Daarom is het super belangrijk om veilig te internetten. Mr Chadd legt je uit op wat voor manier je dit kunt doen!

veilig internetten hoe doe je dat

Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen virussen. Virussen kunnen namelijk belangrijke bestanden en/of gegevens wissen of stelen. In ernstige gevallen kunnen virussen het besturingssysteem van je computer beschadigen of kapot maken. Om je computer te beschermen tegen virussen is het belangrijk om je software vaak te updaten en een virusscanner te installeren.

Tegenwoordig komen virussen steeds vaker binnen via nepberichten. Klik daarom nooit zomaar op bijlages of linkjes die je binnenkrijgt via je mail, sms of whatsapp. De bank zal je bijvoorbeeld nooit online vragen om je gegevens, rekeningnummer of pincode. Ook als je een melding of bericht krijgt dat je iets gewonnen hebt moet je oppassen. Vaak is dit nep en kunnen je gegevens en/of geld worden gestolen.

Daarnaast is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken. Internetcriminelen proberen namelijk op verschillende manieren om aan je wachtwoorden te komen. Dit kun je doen om het internetcriminelen zo moeilijk mogelijk te maken:

  • Gebruik geen namen van mensen die je kent of van bijvoorbeeld je school, dit is makkelijk te achterhalen voor internetcriminelen
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, getallen en bijzondere tekens
  • Gebruik voor elke site een ander wachtwoord
  • Verander wachtwoorden tenminste één keer per jaar

Voorbeeld van een sterk wachtwoord: 48G_StoEpTEGel_!?01

Ten slotte is het belangrijk om veilig gebruik te maken van internetbankieren. Gebruik alleen internetbankieren op je eigen computer. Je weet van andere computers namelijk niet of ze wel goed beveiligd zijn. Zorg daarnaast dat je niet op een drukke plek gaat internetbankieren waar anderen met je mee kunnen kijken. Gebruik ten slotte altijd een betrouwbare internetverbinding. Vermijd bijvoorbeeld de WiFi op school, in een hotel of restaurant

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Social media

Privacy & AVG

Cookies: wat zijn het?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!