Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Veilig internetten: hoe doe je dat?

Veilig internetten: hoe doe je dat?

Internet is erg gewoon geworden in ons dagelijks leven, zo betalen we op internet en slaan we er bestanden op.

Daarom is het super belangrijk om veilig te internetten. Mr Chadd legt je uit op wat voor manier je dit kunt doen!

veilig internetten hoe doe je dat

Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen virussen. Virussen kunnen namelijk belangrijke bestanden en/of gegevens wissen of stelen. In ernstige gevallen kunnen virussen het besturingssysteem van je computer beschadigen of kapot maken. Om je computer te beschermen tegen virussen is het belangrijk om je software vaak te updaten en een virusscanner te installeren.

Tegenwoordig komen virussen steeds vaker binnen via nepberichten. Klik daarom nooit zomaar op bijlages of linkjes die je binnenkrijgt via je mail, sms of whatsapp. De bank zal je bijvoorbeeld nooit online vragen om je gegevens, rekeningnummer of pincode. Ook als je een melding of bericht krijgt dat je iets gewonnen hebt moet je oppassen. Vaak is dit nep en kunnen je gegevens en/of geld worden gestolen.

Daarnaast is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken. Internetcriminelen proberen namelijk op verschillende manieren om aan je wachtwoorden te komen. Dit kun je doen om het internetcriminelen zo moeilijk mogelijk te maken:

  • Gebruik geen namen van mensen die je kent of van bijvoorbeeld je school, dit is makkelijk te achterhalen voor internetcriminelen
  • Gebruik hoofdletters, kleine letters, getallen en bijzondere tekens
  • Gebruik voor elke site een ander wachtwoord
  • Verander wachtwoorden tenminste één keer per jaar

Voorbeeld van een sterk wachtwoord: 48G_StoEpTEGel_!?01

Ten slotte is het belangrijk om veilig gebruik te maken van internetbankieren. Gebruik alleen internetbankieren op je eigen computer. Je weet van andere computers namelijk niet of ze wel goed beveiligd zijn. Zorg daarnaast dat je niet op een drukke plek gaat internetbankieren waar anderen met je mee kunnen kijken. Gebruik ten slotte altijd een betrouwbare internetverbinding. Vermijd bijvoorbeeld de WiFi op school, in een hotel of restaurant

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Social media

Privacy & AVG

Cookies: wat zijn het?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}