START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Social media

Zet jij wel eens een foto op Instagram, stuur je een snapchat naar je vrienden of een appje naar je ouders?

Dan maak je gebruik van social media. Wat is social media nou precies?

Wat zijn de voordelen en nadelen van social media? Mr Chadd legt het je allemaal uit!

social media

Social media is een Engelse term voor ‘sociale media’. Sociaal heeft te maken met hoe mensen met elkaar omgaan. Media zijn de middelen die gebruikt worden voor contact, zoals websites of apps. Via social media kan je dus dingen uitwisselen en op anderen reageren. Je kan bijvoorbeeld een foto op Instagram zetten en reageren op foto’s van anderen.

Bekende voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, WhatsApp en Snapchat. Dit kan worden gebruikt op computers, telefoons en tablets, zolang er maar een internetverbinding is. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen social media op hun telefoon, zodat je toegang hebt tot de sociale media waar je ook bent.

Het voordeel van social media is dat je waar je ook bent contact kan hebben met anderen. Zo hoef je nooit je vrienden te missen wanneer je op vakantie bent. Je kan bijvoorbeeld op WhatsApp contact houden en foto’s van je vakantie sturen. Een ander voordeel is dat je in een korte tijd veel mensen kan bereiken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er geld ingezameld wordt na een ramp. Bij de bosbranden in Australië gingen beelden van brandende bossen en uitgedroogde koala’s al snel de hele wereld over. Er is toen in een korte tijd veel geld opgehaald om de mensen en dieren daar te helpen. Dat allemaal mede dankzij social media.

Helaas is er ook een keerzijde aan social media. Zo kan je niet iemands reactie en gezichtsuitdrukking zien wanneer je iemand een berichtje stuurt. Het is daarom veel makkelijker om iemand te kwetsen of pesten via social media. Dit wordt cyberpesten genoemd. In het echt kan je zien hoe erg een opmerking iemand kan kwetsen, dus dan durven de meeste internetpesters niks te zeggen. Als je zelf te maken krijgt met cyberpesten of ziet dat het in je omgeving gebeurt kan je dit het beste aan je ouders of vertrouwenspersoon op school vertellen. Zij kunnen dan kijken wat een goede oplossing is. Social media zijn namelijk bedoeld om op een leuke manier contact met elkaar te hebben!

Ook de politie maakt gebruik van social media. Honderden agenten gebruiken social media om aan informatie te komen bij zowel grote als kleine misdrijven. Ze plaatsen bijvoorbeeld beelden van misdrijven die gemaakt zijn met een beveiligingscamera. Er kunnen mensen zijn die dit incident gezien hebben en er meer informatie over hebben. Soms geven daders zelfs zichzelf aan, omdat het misdrijf online is gezet en dat willen ze vaak niet. Met social media kan de politie veel mensen bereiken. Er is vaak wel iemand die het bericht van de politie leest die iets van het misdrijf of iets verdachts gezien heeft.

Test jezelf!

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van social media?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Veilig internetten: hoe doe je dat?

Privacy & AVG

Cookies: wat zijn het?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!