START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Eindexamen natuurkunde? Gebruik deze handige tips – Mr. Chadd

Examentips natuurkunde

Natuurkunde is een vak waarbij je veel theorie moet leren. Van beweging, krachten en massa, tot aan licht, frequenties en het heelal. De kans bestaat dat je in de voorbereiding door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat is nu echt belangrijk voor je examen? Waar leg je de focus op? Geen zorgen, wij geven je handige leertips en examentips. Zo kun je zonder stress je natuurkunde-examen maken!

Natuurkunde-examen voorbereiden

Bij natuurkunde moet je veel onderwerpen begrijpen en kunnen toepassen. In je schoolexamens en centraal examen moet je laten zien dat je de stof voldoende beheerst. Om je te helpen met een goede voorbereiding, hebben wij een aantal tips die het examen natuurkunde makkelijker voor je maken.

Tip 1: Ken de BINAS

De BINAS is de basis van je succes. Hier staat ongelooflijk veel informatie in, die je gewoon mag gebruiken tijdens je examen. Formules, constanten, tabellen…het staat er allemaal in. Je hoeft dus lang niet alles uit je hoofd te leren. Wat je wél moet doen: leren hoe je met de BINAS werkt. Als je eenmaal weet hoe je de info van de BINAS maximaal kunt inzetten, scheelt dat een hoop werk. Neem dus de tijd om de BINAS goed door te nemen.

Tip 2: Wees zo volledig mogelijk

Laat tijdens je examen zien dat je precies weet wat je aan het doen bent. Doe je dat niet, dan laat je waarschijnlijk punten liggen. Zonde! Laat daarom zien welke formule je gebruikt, in plaats van dat je alleen de berekening uitwerkt. Ook heel belangrijk: schrijf altijd de juiste eenheid op, in ieder geval bij je eindantwoord.

Moet je een grafiek maken? Schrijf dan op wat de de x-as en de y-as betekenen. Check ook altijd op hoeveel cijfers je moet afronden bij je eindantwoord. Tussentijdse antwoorden rond je juist weer niet af, omdat je dan een heel ander eindantwoord kunt krijgen.

Tip 3: Lees de vraag goed

Vaak staat er in de vraag al heel veel belangrijke informatie. Begint de vraag bijvoorbeeld met ‘Bereken’? Dan weet je dat je aan de slag moet met formules. Kijk ook goed naar andere basisinformatie in de vraag, zoals eenheden. En zie je dat de vraag 5 punten kan opleveren? Een korte berekening met antwoord is niet genoeg. Vaak heb je dan meerdere formules nodig, moet je eenheden omrekenen en/of conclusies verbinden aan je antwoord. Lees de vraag dus goed voordat je zomaar begint!

Hoe leer je voor het natuurkunde-examen?

De basis om een goed cijfer te halen voor je examen:

– bepaal wat je al kent en wat nog niet;

– meteen vragen als je iets niet goed begrijpt;

– oefenen!

Zonder overzicht wordt het lastig om gestructureerd te werken. Breng eens in kaart met welke onderwerpen je moeite hebt. Daar kun je extra aandacht aan besteden. En als je iets niet goed begrijpt, stel dan direct een vraag! Hoe meer je dit uitstelt, hoe groter de kans op achterstanden.

Bij natuurkunde is het daarnaast heel belangrijk dat je genoeg oefent. Door oude examens te oefenen, leer je waar je aan toe bent. Je kunt dan oefenen met de manier waarop vragen worden gesteld, en met de hoeveelheid vragen.

Tip voor tijdens examen natuurkunde

Bij je natuurkunde-examen mag je aardig wat hulpmiddelen meenemen. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt, meeneemt. Vergeet in ieder geval niet:

– De basics: pen, reservepen, potlood, puntenslijper, gum, geodriehoek en passer.

– Je BINAS. Dit is de heilige graal waarin je veel kunt opzoeken.

– Een rekenmachine. Zonder rekenmachine kun je je examen niet goed maken.

Je mag bij alle examens ook een Nederlands woordenboek meenemen, voor het geval dat je een woord in een opdracht niet kent.

Wil je een begrijpelijke uitleg over moeilijke onderwerpen? In onze Academy beantwoorden we de meestgestelde vragen over natuurkunde. Een paar voorbeelden:

Rekenen met dichtheid

Hoe bereken je weerstand?

Hoe bereken je de frequentie?

Zonder stress je natuurkunde-examen maken

Komt het examen natuurkunde snel dichterbij? Loopt de stress op? Of wil je de achterstand nog inhalen voordat je aan je examens begint? Onze professionele coaches staan altijd voor je klaar, face-to-face en via de Mr. Chadd-app .

De bijles natuurkunde van Mr. Chadd is er voor alle leerjaren en niveaus: vmbo, havo en vwo. We zorgen voor een goede planning. Als je in je examenjaar zit, werken we naar de examenweken toe. Zo heb je elke week meer zelfvertrouwen en meer kennis van natuurkunde. Dat examen ga je halen!

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!