Flipping the Classroom: leren met een twist, ondersteund door Mr. Chadd!

Leestijd: 10 minuten

Het onderwijslandschap is voortdurend in beweging en er zijn veel verschillende onderwijsmodellen om leerlingen te helpen bij het bereiken van optimale leerresultaten. Een van deze modellen is 'flipping the classroom' (de klas omdraaien). In deze blog gaan we dieper in op dit onderwijsmodel en hoe de dienstverlening van Mr. Chadd hierbij van onschatbare waarde kan zijn. Dus haal je notitieboekje tevoorschijn terwijl we dit avontuur in het onderwijs verkennen!

Wat is ‘flipping the classroom’? 

Stel je voor dat je naar school gaat en in plaats van een traditionele les te volgen, krijg je de instructies en lesmaterialen thuis. Dat is precies wat ‘flipping the classroom’ inhoudt! Het concept draait om het omdraaien van de traditionele lesstructuur: in plaats van dat docenten tijdens de les nieuwe concepten introduceren, krijgen leerlingen deze informatie van tevoren thuis, meestal in de vorm van video’s, podcasts of online lesmateriaal. 

De voordelen van ‘flipping the classroom’ 

Nu vraag je je misschien af waarom we de traditionele lesstructuur zouden willen veranderen. Welnu, ‘flipping the classroom’ biedt tal van voordelen voor zowel leerlingen als docenten. Ten eerste kunnen leerlingen in hun eigen tempo door de instructiematerialen gaan, waardoor ze hun leerervaring kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften. Daarnaast biedt dit model de mogelijkheid om tijdens de les meer interactie te hebben en problemen op te lossen, omdat leerlingen de basisinstructies al hebben ontvangen. Dit bevordert actief leren en stimuleert betrokkenheid. 

Hoe Mr. Chadd ondersteuning biedt 

Een uitdaging van ‘flipping the classroom’ is dat leerlingen soms vragen hebben over de instructiematerialen die ze thuis bestuderen en dan vastlopen. Hier komt Mr. Chadd in beeld! Mr. Chadd is een innovatieve dienst die leerlingen helpt bij het beantwoorden van hun vragen, zowel binnen als buiten reguliere schooluren. Het werkt eenvoudig: leerlingen kunnen via de Mr. Chadd-app hun vragen stellen over specifieke onderwerpen of problemen waar ze tegenaan lopen tijdens het bestuderen van de instructiematerialen. Ze ontvangen vervolgens binnen enkele minuten hulp van een ervaren coach, die hen stap voor stap door het probleem begeleidt. 

De voordelen van Mr. Chadd 

Met de dienstverlening van Mr. Chadd kunnen leerlingen hun vragen op elk moment stellen, of het nu binnen of buiten de reguliere schooluren is. Dit biedt een enorme flexibiliteit en maakt het leerproces efficiënter. Bovendien is de persoonlijke begeleiding van de coaches van Mr. Chadd van onschatbare waarde. Ze hebben niet alleen diepgaande kennis van het onderwerp, maar ze kunnen ook op een begrijpelijke manier uitleg geven en leerlingen helpen om de concepten echt te begrijpen. 

Extra functionaliteiten van Mr. Chadd 

Naast de uitlegservice biedt Mr. Chadd ook aanvullende functies die het leerproces ondersteunen. Zo kunnen leerlingen hun aantekeningen en foto’s van hun opgaven delen met de coaches, waardoor deze kunnen meekijken en feedback kunnen geven. Bovendien kunnen de coaches van Mr. Chadd zogenaamde Test-Je-Kennisvragen aanbieden aan de leerlingen, waardoor zij kunnen testen of ze de stof begrijpen en waar ze mogelijk nog extra ondersteuning nodig hebben. 

‘Flipping the classroom’ is een boeiend onderwijsmodel dat het traditionele lesmodel verandert en leerlingen meer controle en betrokkenheid geeft in hun eigen leerproces. Met de dienstverlening van Mr. Chadd hebben leerlingen de ideale ondersteuning binnen handbereik, zowel binnen als buiten de reguliere schooluren. Het combineren van ‘flipping the classroom’ met de expertise van Mr. Chadd stelt leerlingen in staat om op hun eigen tempo te leren, terwijl ze tegelijkertijd toegang hebben tot deskundige hulp en begeleiding wanneer ze die nodig hebben. Daarnaast geeft het de docent in de les meer tijd om de leerling de stof toe te laten passen; feedback te geven en te differentiëren. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen de klas omdraaien en de weg naar succes in het onderwijs verkennen! 

Ilse Braams

Ilse Braams

12 juni, 2023

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons