Case study: "Mr. Chadd maakt tijd- en plaatsonafhankelijk leren mogelijk"

Leestijd: 10 minuten

Het Winkler Prins in Veendam is één van de scholen waar Mr. Chadd nu het langst mee samenwerkt. Winkler Prins is een ambitieuze school voor openbaar voortgezet onderwijs vanuit het hart van de Veenkoloniën. Wij spraken met Martijn ten Duis, directeur van de deelschool mavo, over zijn ervaringen met de inzet van Mr. Chadd op het Winkler Prins.

Aanleiding om te starten

Het is uiteraard interessant om te horen waarom Winkler Prins medio 2021 besloot om een samenwerking met Mr. Chadd aan te gaan. Martijn legt dit uit. “Wij hadden te maken met achterstanden bij onze leerlingen en daar hebben we een aantal zaken op ingezet. Eén van de onderdelen van ons achterstandenprogramma was een winterschool. Dit hebben we vervolgens gecombineerd met Mr. Chadd.”

Het was op dat moment voor het Winkler Prins onduidelijk of ze voor alle vakgebieden genoeg docenten konden vinden om tijdens de winterschool de leerlingen te bedienen. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om alle vakgebieden in huis te halen en zijn we uitgekomen bij Mr. Chadd. Mr. Chadd vormde hierin de ideale aanvulling op de programma’s die we al hadden.”

Niet voor iedere leerling

Martijn ziet dat zijn leerlingen verschillende behoeftes hebben. “Een groep leerlingen van ons heeft baat bij 1-op-1 begeleiding van een docent, maar een andere groep leerlingen kan weer baat hebben bij Mr. Chadd. Zij vinden het juist fijn om vanuit huis iemand te hebben waarmee ze contact hebben en die ze verder kan helpen met het huis- of schoolwerk. Sommige leerlingen hebben het liefst de combinatie.”

Dit is ook hoe wij het bij Mr. Chadd ervaren. Mr. Chadd is simpelweg niet een tool voor íedere leerling. Toch zien we dat een grote groep leerlingen veel profijt heeft van het gebruik van Mr. Chadd.

Martijn ten duis

Waardering van Mr. Chadd

Mr. Chadd geeft maandelijks een update van het gebruik en de waardering van de leerlingen. “Ik kijk dan of het voorziet in een behoefte.”, vervolgt Martijn. “Ik bekijk de leerlingtevredenheid die ik terug krijg van Mr. Chadd en op basis van deze informatie hebben we uiteindelijk ook besloten om Mr. Chadd verder uit te breiden op het Winkler Prins. Daarnaast koppel ik het terug aan het MT.”

Mr. Chadd en haar coaches

“De samenwerking met Mr. Chadd is tot nu toe heel erg prettig. Het is laagdrempelig, ik krijg altijd snel contact en het is persoonlijk op een fijne manier. De maandelijkse terugkoppeling van het gebruik zijn enorm overzichtelijk en dat kan ik dan ook direct delen met het MT.”

Dit ging natuurlijk meer over de vaste medewerkers van Mr. Chadd waar Martijn contact mee heeft, maar ook zijn indruk van de coaches is erg positief. “Ik weet ook dat er aan de voorkant eisen worden gesteld, dit zie je terug in de kwaliteit. Daarnaast vind ik het fijn dat ze ook didactisch en pedagogisch worden opgeleid. Ze geven bijvoorbeeld bij een vraag niet meteen het antwoord, maar helpen de leerling stap voor stap om tot het juiste antwoord te komen.”

Dit vinden we bij Mr. Chadd erg belangrijk. Wij zijn immers geen antwoordenboek.

Tijd- en plaatsonafhankelijk

Martijn zou Mr. Chadd zeker aanraden aan andere scholen. “Het is een mooie aanvulling op wat scholen sowieso al doen. Ik denk dat er op iedere school een groep leerlingen is die baat heeft bij Mr. Chadd, omdat het simpelweg tijd- en plaatsonafhankelijk leren mogelijk maakt.“

”Op het moment dat een leerling buiten school aan het leren is, kan Mr. Chadd daar een rol in spelen. Mr. Chadd is dan wel beschikbaar en hopelijk de meeste docenten ook eventjes niet, in het weekend of ‘s avonds.”

Jeroen Balk

Jeroen Balk

17 augustus, 2023

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons