START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Persoonlijk voornaamwoord

Het persoonlijk voornaamwoord, best handig om te weten welke je moet gebruiken!

Mr. Chadd helpt je op weg!

Betrekkelijk Voornaamwoord

Het persoonlijk voornaamwoord is een woord dat verwijst naar een persoon, voorwerp of een groep personen. Ook kan een persoonlijk voornaamwoord verwijzen naar onzichtbare zaken. Er zijn twee vormen van persoonlijk voornaamwoorden, namelijk een onderwerpsvorm en een voorwerpsvorm.

Een persoonlijk voornaamwoord in de onderwerpsvorm gebruik je als het persoonlijk voornaamwoord het onderwerp van de zin is.De persoonlijk voornaamwoorden in onderwerpsvorm zijn de volgende; Ik, jij, je, u, hij, zij, ze, het, wij, we, jullie, u, zij en ze. Een voorbeeld: ‘Jij hebt je kamer niet opgeruimd’ en ‘Jullie komen morgen bij ons eten’.

Zo werkt de app

Een persoonlijk voornaamwoord in voorwerpsvorm wordt gebruikt als het persoonlijk voornaamwoord het lijdend of meewerkend voorwerp is, zoals ‘Wil je dat aan hem geven?’ en ‘Ze wachten op mij’. De persoonlijk voornaamwoorden in voorwerpsvorm zijn de volgende; mij, me, jou, je, u, hem, haar, het, ons, jullie, u, hun, hen, ze.

Wil je oefeningen maken om te checken of je het persoonlijk voornaamwoord goed begrepen hebt? Onderstreep dan de persoonlijk voornaamwoorden in de onderstaande zinnen en benoem of het om een onderwerpsvorm of voorwerpsvorm gaat!

  1. Wij zingen liedjes voor jullie op jullie verjaardag.
  2. Ik fiets naar mijn school.
  3. Ze hebben er niks meer aan gedaan.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Jou of jouw

Hen of hun

Wederkerend en wederkerig voornaamwoord

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!