START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Homoniem

Sommige woorden hebben meerdere betekenissen, zoals homoniemen! Hier lees je alles over homoniemen.

Wat zijn homoniemen? Homoniemen zijn woorden met twee totaal verschillende betekenissen, bijvoorbeeld ‘arm’, dat is zowel een lichaamsdeel als een persoon die niet rijk is.

Homoniem

Er zijn ook twee varianten op homoniemen, namelijk homofonen en homografen. Een homofoon is een woord wat hetzelfde klinkt als een ander woord met een totaal andere betekenis, zoals: ‘Hart’ en ‘Hard’. Een homograaf is een woord dat hetzelfde geschreven wordt maar wat anders wordt uitgesproken afhankelijk van de betekenis. Een voorbeeld hiervan is het woord ‘voorkomen’. Wanneer je het uitspreekt als ‘vóórkomen’ betekent het woord dat je bij de rechter moet komen. Wanneer het uitgesproken wordt als ‘voorkómen’ heeft het de betekenis dat er een preventieve handeling wordt uitgevoerd.

Oefenen met homoniemen? Zoek dan de twee betekenissen van de onderstaande woorden!

  1. Licht
  2. Toets
  3. Weer

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Synoniemen

Jou of jouw

Hen of hun

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!