fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Sommige woorden hebben meerdere betekenissen, zoals homoniemen! Hier lees je alles over homoniemen.

Wat zijn homoniemen? Homoniemen zijn woorden met twee totaal verschillende betekenissen, bijvoorbeeld ‘arm’, dat is zowel een lichaamsdeel als een persoon die niet rijk is.

Homoniem
Er zijn ook twee varianten op homoniemen, namelijk homofonen en homografen. Een homofoon is een woord wat hetzelfde klinkt als een ander woord met een totaal andere betekenis, zoals: ‘Hart’ en ‘Hard’. Een homograaf is een woord dat hetzelfde geschreven wordt maar wat anders wordt uitgesproken afhankelijk van de betekenis. Een voorbeeld hiervan is het woord ‘voorkomen’. Wanneer je het uitspreekt als ‘vóórkomen’ betekent het woord dat je bij de rechter moet komen. Wanneer het uitgesproken wordt als ‘voorkómen’ heeft het de betekenis dat er een preventieve handeling wordt uitgevoerd.

Oefenen met homoniemen? Zoek dan de twee betekenissen van de onderstaande woorden!

  1. Licht
  2. Toets
  3. Weer 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Suze.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp