START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Waterzuivering

Dankzij waterzuivering is het water dat wij drinken schoon en zitten er geen ziekmakende stoffen in.

Maar hoe wordt water eigenlijk gezuiverd?

Mr. Chadd legt het voor je uit!

waterzuivering

Afvalwater komt samen met regenwater in ons riool terecht. Via het riool komt het in een rioolwaterzuiveringsinstallatie terecht. Hier gebeurt de zuivering. Eerst wordt het groot vuil, zoals plastic en hout, verwijderd uit het water. Dit gebeurt doordat water door een rooster stroomt, waarbij grote stukken vuil tegengehouden worden. Hierna gaat water door een bak om kleiner vuil als zand en grond te verwijderen. Ander klein vuil wordt verwijderd doordat dit in een tank naar de bodem zakt.

Vervolgens komt het water in een andere tank gemengd met bacteriën. Deze bacteriën halen organisch materiaal uit het water. Ook stikstof wordt verwijderd uit het water doordat de bacteriën nitrificerend zijn. Dit betekent dat ze stikstofverbindingen kunnen afbreken. In de volgende stap worden bacteriën en schoon water gescheiden. Het water komt hier weer in een andere tank terecht.

De bacteriën die in de vorige stap zijn toegevoegd, zakken naar de bodem van de tank. Dit proces heet nabezinken. Het schone water stroomt hierna over de rand van de tank en gaat terug de natuur in.

Een deel van de stoffen blijft over als afval, maar andere stoffen kunnen nuttig gebruikt worden. Fosfaat is bijvoorbeeld zo’n stof, want dat kan gebruikt worden om kunstmest te maken. Ook het slib dat vrijkomt kan nuttig gebruikt worden. Dit kan namelijk worden ingedikt en vergist, en dan kan er biogas van gemaakt worden. Biogas is een duurzame bron van energie, dus het maken van biogas uit slib is goed voor het milieu.

Oefenvraag

Welke stappen zijn er in het allemaal bij het zuiveren van rioolwater?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!