START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Trappen van vergelijking in het Engels

Great, greater, greatest, de trappen van vergelijking heb je ook in het Engels. Mr. Chadd legt je uit hoe het werkt!

De trappen van vergelijking worden in het Engels ‘Degrees of comparison’ genoemd. Degrees of comparison worden gebruikt om dingen met elkaar te vergelijken. Net als in het Nederlands heb je de vergrotende en overtreffende trap. Er zijn verschillene regels die je moet volgen bij het toepassen van de trappen van vergelijking in het Engels.

De eerste regel is dat bij woorden met één lettergreep de uitgangen –er of –est wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: ‘Cool’ > ‘Cooler’ > ‘Coolest’. –Er gebruik je bij de vergrotende trap en –est bij de overtreffende trap. Als een woord van één lettergreep eindigt op a/e/i/o/u en een medeklinker dan wordt de laatste letter verdubbeld en wordt –er of – est toegevoegd. Bijvoorbeeld: ‘Big’ > ‘Bigger’ > ‘Biggest’.

De tweede regel geldt bij woorden met twee lettergrepen. Als een woord met twee lettergrepen eindigt op –er, -ow of –y, kan je zowel –er of –est als most en more gebruiken. Dit geldt ook voor woorden waarbij de klemtoon op de laatste lettergreep valt, zoals ‘Polite’. Bijvoorbeeld: ‘Shallow’ > ‘Shallower’/’More shallow’ > ‘Shallowest’/’Most shallow’. Bij woorden die eindigen op een –y wordt de y vervangen door een ‘i’. Bijvoorbeeld: ‘Pretty’ > ‘Prettier’/ ‘More pretty’ > ‘Prettiest’ / ‘Most pretty’. Daarnaast kunnen bij de volgende woorden ook zowel –er, -est als ‘more/most’ gebruikt worden: Common, cruel, pleasant, quiet, stupid.

Trappen van vergelijking

De derde regel geldt bij overige bijvoeglijke naamwoorden die twee of meer lettergepen bevatten, daarvoor gebruik je ‘more’ en ‘most’. Bijvoorbeeld: ‘Famous’ > ‘More famous’ > ‘Most famous’

Oefenen:

  1. Courageous
  2. High
  3. Costly

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

To en too: wanneer gebruik je welke?

Bijvoeglijk naamwoorden in het Engels

Then of than?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!