START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Much and many

In het Nederlands hebben we een woord om een grote hoeveelheid aan te geven: veel.

In het Engels zijn er twee woorden voor: much en many.

Toch kan je niet voor elk woord much of many zetten, terwijl je in het Nederlands wel (bijna) overal veel voor kan zetten. Wanneer gebruik je much en wanneer gebruik je many? Hieronder leggen we het je uit!

Uitleg

Much en many gebruik je voor een zelfstandig naamwoord. Wat was een zelfstandig naamwoord ook alweer? Een zelfstandig naamwoord is een woord waar je een lidwoord (de, het of een) voor kan zetten. Over het algemeen kun je stellen dat een zelfstandig naamwoord een mens, dier, plant of ding is. Zo, dat is weer opgefrist, nu weer terug naar much en many!

much and many

Much

Much gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die niet telbaar zijn. Dit zijn vaak woorden die alleen een enkelvoudsvorm hebben. Om het duidelijker te maken, gebruiken we het woord ‘money’ (geld). Als je het hebt over veel geld, zeg je in het Engels dus: ‘much money’. Geld is een niet telbaar woord. Je kan immers niet zeggen ‘een geld, twee gelden…’.

Zo werkt de app

Many

Many gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die je wel kan tellen. Deze woorden hebben dus vaak ook een enkelvoudsvorm en een meervoudsvorm. Om dit te illustreren, gebruiken we het voor ‘euro’. Als je het hebt over veel euro’s, vertaal je dit in het Engels naar ‘many euros’. Euro’s kan je immers tellen: een euro, twee euro’s, etc….

Even oefenen!

Eens kijken of je het goed begrepen hebt!

Kies much of many bij de volgende zelfstandig naamwoorden:

  1. … Chairs (stoelen)
  2. … People (mensen)
  3. … Rain (regen)
  4. … Girls (meisjes)

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

In, On en At

Like en as: wanneer gebruik je welke?

To en too: wanneer gebruik je welke?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!