Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Much and many

In het Nederlands hebben we een woord om een grote hoeveelheid aan te geven: veel.

In het Engels zijn er twee woorden voor: much en many.

Toch kan je niet voor elk woord much of many zetten, terwijl je in het Nederlands wel (bijna) overal veel voor kan zetten. Wanneer gebruik je much en wanneer gebruik je many? Hieronder leggen we het je uit!

much and many

Uitleg

Much en many gebruik je voor een zelfstandig naamwoord. Wat was een zelfstandig naamwoord ook alweer? Een zelfstandig naamwoord is een woord waar je een lidwoord (de, het of een) voor kan zetten. Over het algemeen kun je stellen dat een zelfstandig naamwoord een mens, dier, plant of ding is. Zo, dat is weer opgefrist, nu weer terug naar much en many!

Much

Much gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die niet telbaar zijn. Dit zijn vaak woorden die alleen een enkelvoudsvorm hebben. Om het duidelijker te maken, gebruiken we het woord ‘money’ (geld). Als je het hebt over veel geld, zeg je in het Engels dus: ‘much money’. Geld is een niet telbaar woord. Je kan immers niet zeggen ‘een geld, twee gelden…’.

Zo werkt de app

Many

Many gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die je wel kan tellen. Deze woorden hebben dus vaak ook een enkelvoudsvorm en een meervoudsvorm. Om dit te illustreren, gebruiken we het voor ‘euro’. Als je het hebt over veel euro’s, vertaal je dit in het Engels naar ‘many euros’. Euro’s kan je immers tellen: een euro, twee euro’s, etc….

Even oefenen!

Eens kijken of je het goed begrepen hebt!

Kies much of many bij de volgende zelfstandig naamwoorden:

  1. … Chairs (stoelen)
  2. … People (mensen)
  3. … Rain (regen)
  4. … Girls (meisjes)

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

In, On en At

Like en as: wanneer gebruik je welke?

To en too: wanneer gebruik je welke?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}