fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

In het Nederlands hebben we een woord om een grote hoeveelheid aan te geven: veel.

In het Engels zijn er twee woorden voor: much en many.

Toch kan je niet voor elk woord much of many zetten, terwijl je in het Nederlands wel (bijna) overal veel voor kan zetten. Wanneer gebruik je much en wanneer gebruik je many? Hieronder leggen we het je uit!

much and many
Uitleg
Much en many gebruik je voor een zelfstandig naamwoord. Wat was een zelfstandig naamwoord ook alweer? Een zelfstandig naamwoord is een woord waar je een lidwoord (de, het of een) voor kan zetten. Over het algemeen kun je stellen dat een zelfstandig naamwoord een mens, dier, plant of ding is. Zo, dat is weer opgefrist, nu weer terug naar much en many!

Much
Much gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die niet telbaar zijn. Dit zijn vaak woorden die alleen een enkelvoudsvorm hebben. Om het duidelijker te maken, gebruiken we het woord ‘money’ (geld). Als je het hebt over veel geld, zeg je in het Engels dus: ‘much money’. Geld is een niet telbaar woord. Je kan immers niet zeggen ‘een geld, twee gelden…’.

Zo werkt de app

Many
Many gebruik je voor zelfstandig naamwoorden die je wel kan tellen. Deze woorden hebben dus vaak ook een enkelvoudsvorm en een meervoudsvorm. Om dit te illustreren, gebruiken we het voor ‘euro’. Als je het hebt over veel euro’s, vertaal je dit in het Engels naar ‘many euros’. Euro’s kan je immers tellen: een euro, twee euro’s, etc….

Even oefenen!
Eens kijken of je het goed begrepen hebt!
Kies much of many bij de volgende zelfstandig naamwoorden:

  1. … Chairs (stoelen)
  2. … People (mensen)
  3. … Rain (regen)
  4. … Girls (meisjes) 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Suze.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp