Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Structuur aanbrengen: Mindmap, woordspin en nog meer!

Vormgevers: Mindmap, woordspin en nog meer!

Er zijn veel manieren om een structuur aan te brengen in een verzameling woorden. Maar welke manieren zijn er eigenlijk?

En hoe kies je nou de handigste manier? Hieronder staat een stroomschema dat je daarbij kan helpen. Nieuwsgierig hoe de vormgever waar jij op uitgekomen bent werkt? Onder het stroomschema staat voor elke vormgever een korte uitleg!

Vormgeven mindmap

Matrix

Om onderwerpen in te delen in categorieën is een matrix ideaal. Bovenaan elke kolom komt de naam of een korte omschrijving van de categorie en vervolgens zet je alle onderwerpen onder de categorie waar ze bij horen.

Vormgevers: Matrix

Mindmap

Wanneer je een hoofdonderwerp hebt met deelonderwerpen, is een mindmap een heel goede manier om dit overzichtelijk vorm te geven. Centraal komt je hoofdonderwerp te staan en daar omheen zet je je deelonderwerpen. Vervolgens zet je de om de deelonderwerpen woorden die bij dat deelonderwerp horen. Een mindmap kan je goed gebruiken om een hoofdstuk samen te vatten in onderwerpen, maar ook om een eerste opzet te maken voor een verslag of te brainstormen over een idee.

Vormgevers: Mindmap

Rangorde

Als je iets wil neerzetten in volgorde van belangrijkheid, kan je het beste een rangorde gebruiken. Bovenaan komt het belangrijkste te staan en vervolgens daaronder wat daarna het belangrijkste is. Je zou een rangorde ook kunnen gebruiken voor een stappenschema.

Vormgevers: Rangorde

Reeks

Met een reeks kan je heel mooi een verloop aangeven, denk bijvoorbeeld aan een tijdlijn bij geschiedenis, maar ook aan een stappenschema. In elke cirkel komt een gebeurtenis te staan, deze verbind je vervolgens met een lijn in de juiste volgorde.

Vormgevers: Reeks

Venn Diagram

Om twee (of meer) onderwerpen te vergelijken is een Venn diagram handig. Het diagram bestaat uit cirkels, die elkaar deels overlappen. Elk onderwerp heeft zijn eigen cirkel. In het het overlappende stukje komen de overeenkomsten tussen de onderwerpen te staan. De dingen die maar voor 1 van de onderwerpen geldt, komen in het niet overlappende stukje van de cirkel te staan.

Vormgevers: Venn

Visgraat

Om een mooi overzicht te maken van een hoofdstuk kan een visgraat heel goed helpen. De horizontale lijn in het model is de lijn in het hoofdstuk, elke verticale vertakking geeft een paragraaf aan. Aan de verticale vertakking hang je de belangrijkste begrippen van de paragraaf. Zo kun je ook makkelijk terugzoeken in welke paragraaf je moet zijn als je een bepaald onderwerp van de stof vergeten bent.

Vormgevers: Visgraat

Woordspin

Een woordspin helpt vooral goed bij brainstormen. In het midden komt het onderwerp te staan waar je meer over wil weten. Daar omheen komen de woorden te staan waar je bij je onderwerp aan denkt.

Vormgevers: Spin

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}