START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Structuur aanbrengen: Mindmap, woordspin en nog meer!

Vormgevers: Mindmap, woordspin en nog meer!

Er zijn veel manieren om een structuur aan te brengen in een verzameling woorden. Maar welke manieren zijn er eigenlijk?

En hoe kies je nou de handigste manier? Hieronder staat een stroomschema dat je daarbij kan helpen. Nieuwsgierig hoe de vormgever waar jij op uitgekomen bent werkt? Onder het stroomschema staat voor elke vormgever een korte uitleg!

Vormgeven mindmap

Matrix

Om onderwerpen in te delen in categorieën is een matrix ideaal. Bovenaan elke kolom komt de naam of een korte omschrijving van de categorie en vervolgens zet je alle onderwerpen onder de categorie waar ze bij horen.

Vormgevers: Matrix

Mindmap

Wanneer je een hoofdonderwerp hebt met deelonderwerpen, is een mindmap een heel goede manier om dit overzichtelijk vorm te geven. Centraal komt je hoofdonderwerp te staan en daar omheen zet je je deelonderwerpen. Vervolgens zet je de om de deelonderwerpen woorden die bij dat deelonderwerp horen. Een mindmap kan je goed gebruiken om een hoofdstuk samen te vatten in onderwerpen, maar ook om een eerste opzet te maken voor een verslag of te brainstormen over een idee.

Vormgevers: Mindmap

Rangorde

Als je iets wil neerzetten in volgorde van belangrijkheid, kan je het beste een rangorde gebruiken. Bovenaan komt het belangrijkste te staan en vervolgens daaronder wat daarna het belangrijkste is. Je zou een rangorde ook kunnen gebruiken voor een stappenschema.

Vormgevers: Rangorde

Reeks

Met een reeks kan je heel mooi een verloop aangeven, denk bijvoorbeeld aan een tijdlijn bij geschiedenis, maar ook aan een stappenschema. In elke cirkel komt een gebeurtenis te staan, deze verbind je vervolgens met een lijn in de juiste volgorde.

Vormgevers: Reeks

Venn Diagram

Om twee (of meer) onderwerpen te vergelijken is een Venn diagram handig. Het diagram bestaat uit cirkels, die elkaar deels overlappen. Elk onderwerp heeft zijn eigen cirkel. In het het overlappende stukje komen de overeenkomsten tussen de onderwerpen te staan. De dingen die maar voor 1 van de onderwerpen geldt, komen in het niet overlappende stukje van de cirkel te staan.

Vormgevers: Venn

Visgraat

Om een mooi overzicht te maken van een hoofdstuk kan een visgraat heel goed helpen. De horizontale lijn in het model is de lijn in het hoofdstuk, elke verticale vertakking geeft een paragraaf aan. Aan de verticale vertakking hang je de belangrijkste begrippen van de paragraaf. Zo kun je ook makkelijk terugzoeken in welke paragraaf je moet zijn als je een bepaald onderwerp van de stof vergeten bent.

Vormgevers: Visgraat

Woordspin

Een woordspin helpt vooral goed bij brainstormen. In het midden komt het onderwerp te staan waar je meer over wil weten. Daar omheen komen de woorden te staan waar je bij je onderwerp aan denkt.

Vormgevers: Spin

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!