START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Aantekeningen maken werkt!

Het is iets waar heel veel docenten een handje van hebben: heel veel vertellen!

Hoe ga je dit ooit allemaal onthouden? Dat is toch onmogelijk?! Wat sowieso helpt om alle informatie beter te onthouden is aantekeningen maken.

Door dingen op te schrijven, onthoud je het namelijk beter. Daarnaast heeft het nog een voordeel: in je aantekeningen staan alle belangrijke zaken voor de toets!

Om goed aantekeningen te maken, is het wel handig om een aantal tips in je achterhoofd te houden. Het is namelijk wel een kunst om er voor te zorgen dat je alle info goed opschrijft, maar ondertussen ook nog luistert naar alle nieuwe info die de docent vertelt.

Om je aantekeningen overzichtelijk te houden, is het handig om voor elk vak een eigen schrift te hebben. Een map met een tabblad per vak kan natuurlijk ook. Schrijf je aantekeningen alleen maar op de rechterpagina’s (of alleen op de linkerpagina’s, afhankelijk van wat je fijner vindt schrijven). Zo kan je uitgedeelde kopieën of andere dingen nog later op de andere kant er in plakken. Begin ook elke les op een nieuwe pagina en schrijf dan de datum in een bovenhoek. Zo kan je makkelijk de aantekeningen van een les terugzoeken.

Schrijf in je aantekeningen nooit in volzinnen en laat overbodige woorden weg. Zo staan de nuttige woorden op papier en verdoe je geen tijd met het opschrijven van onnodige woorden. Het is ook handig om afkortingen te gebruiken, maar gebruik dan wel altijd dezelfde afkortingen! Als je te veel en steeds anders gaat afkorten, dan is de kans groot dat je op een gegeven moment niet meer weet waar de afkorting voor staat. Voorop staat dat je je aantekeningen zo moet maken dat je het zelf nog helemaal snapt als je het weer terugleest.

Gebruik symbolen in je aantekeningen. Denk bijvoorbeeld aan het omcirkelen of onderstrepen van een belangrijk woord, een pijl om een verband aan te geven of een dubbele punt als een definitie begint. Naast symbolen zou je ook kunnen werken met kleurtjes, dit kan helpen om meer overzicht te krijgen.

Laat verder na elk onderwerp tenminste 1 regel leeg. Zo zorg je ervoor dat je zelf duidelijk kan zien waar een onderwerp eindigt. Daarnaast geeft het je ook nog ruimte om later nog wat extra aantekeningen toe te voegen.

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!