fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Dit is een artikel van Alan Tseng. Op Tipsvoorschool.nl schrijft hij informatieve artikels vol handige tips voor de middelbare school!

5 tips om goede cijfers te halen

Hoe haal je nou goede cijfers op school? Hier zijn handige 5 tips om meteen betere cijfers te halen!

1. Doe actief mee in de les

Het is belangrijk dat je echt actief meedoet tijdens de lessen op school. Dit is de eerste stap om goede cijfers te halen. Luister goed naar je docent, maak aantekeningen en stel vragen als je iets niet begrijpt.

Als je aantekeningen maakt, hou je jezelf wakker en je hebt dan meteen ook nuttige informatie in je schrift staan. Daarnaast onthoud je dingen beter als je ze opschrijft. Als je aantekeningen maakt heb je in feite alles al een keer geleerd! Wees ook niet bang om vragen te stellen: docenten zijn er om je te helpen!

2. Begin op tijd met leren

Als je op tijd begint met leren heb je meer tijd om te leren. Zo kun je de leerstof over meerdere dagen verdelen en zorgen dat je voldoende herhaling krijgt. Daarnaast heb je dan nog de kans om vragen te stellen aan je docent als je ergens vastloopt of iets niet begrijpt.

Bovendien leer je zo ook nog voor de lange termijn, zodat je niet direct na de toets alles weer vergeten bent. Het is overigens niet slim om pas de avond voor de toets te beginnen met leren. Dat werkt gewoon niet!

3. Overhoor jezelf / maak een oefentoets

Bij talen waarbij je woordjes, rijtjes of grammatica moet leren, is het essentieel dat je jezelf overhoort op een strenge manier. Zo kun je controleren of je iets echt kent. Nadat je jezelf hebt overhoord maak je een lijst van woordjes die je nog lastig vindt. Leer die dan extra goed!

Bij de bètavakken zoals wiskunde, scheikunde en natuurkunde is het handig om een oefentoets te maken. Vaak staat er een oefentoets of herhaling in je lesboek. Maak die en kijk je antwoorden goed na. Ga dan extra opgaven maken van waar je nog moeite mee hebt.

4. Ga voor de 10!

Je kent vast wel iemand die altijd super hoge cijfers haalt. Het is dus niet onmogelijk om negens en tienen te halen.

Probeer bij je volgende toets te leren en voorbereiden alsof je een 10 gaat halen. Doe extra je best en zorg dat je alle toetsstof volledig kent. Ga voor de 10, en dan haal je misschien wel een 7. Als je alleen maar voor een 5,5 gaat, ga je ook niet veel hoger halen dan dat! Het idee is dat je met een positieve mindset hogere cijfers kunt halen.

5. Maak de toets zo goed mogelijk

Er zijn enkele tips en trucjes om een toets goed te maken:

 1. Sla de moeilijke vragen eerst over.
 2. Lees de vragen goed: wat wordt er precies gevraagd?
 3. Leg je antwoord zo nodig uit / vergeet je berekeningen niet!
 4. Controleer je antwoorden nog een keer als je tijd over hebt om slordigheidsfoutjes te voorkomen.
 5. Zorg dat je alle nodige spullen bij je hebt!
 6. Concentreer en ontspan tijdens de toets
 7. Beantwoord alle antwoorden, ook als je het antwoord niet zeker weet.

Samengevat:

 1. Doe actief mee in de de les
 2. Begin op tijd met leren
 3. Overhoor jezelf / maak een oefentoets
 4. Ga voor de 10!
 5. Maak de toets zo goed mogelijk

Dat waren 5 tips om goede cijfers te halen. Succes!

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp